ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΖΗΤΑ:

«Οχι» στη φορολόγηση του κρασιού

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2015 20:15

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου μετά από πρόταση του δημάρχου κ. Σαρχώση Παναγιώτη συζήτησε το θέμα της φορολόγησης του κρασιού και έκρινε πως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του Δήμου Τυρνάβου και κυρίως των αγροτών για την επιβολή επιπλέον φόρου στο κρασί. Το ζήτημα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου όπου μετά από συζήτηση τονίστηκε ότι η επιβολή φόρου σε ένα προϊόν που είναι χαρακτηρισμένο αγροτικό βάζει στο στόχαστρο όλη την παραγωγική διαδικασία της αμπελοκαλλιέργειας.

Για την τοπική κοινωνία του Δήμου Τυρνάβου η αμπελοκαλλιέργεια και τα προϊόντα της είναι ο πλούτος της και αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος για πολλά νοικοκυριά.

Οι πολίτες του Δήμου Τυρνάβου διαχρονικά επενδύουν και παράγουν στον πρωτογενή τομέα. Ένας τομέας που αποδεδειγμένα σε καιρό κρίσης χρειάζεται στήριξη.

Επίσης στην απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Tυρνάβου τονίζει ότι: «Θεωρούμε ότι η επιβολή φόρου στο κρασί αποτελεί αντιαναπτυξιακή επιλογή που πλήττει την απασχόληση και την ντόπια παραγωγή.

Η επιλογή αυτή δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Ο δήμος και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις που θα αποτρέψουν την εφαρμογή της. Δήμος, συνεταιρισμοί, παραγωγικοί φορείς, σύλλογοι και πολίτες του δήμου, στρατεύονται σε κοινό αγώνα με στόχο τη στήριξη της αμπελοκαλλιέργειας και κατά συνέπεια της τοπικής οικονομίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass