ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ρ. Καραλαριώτου: «Η δημοτική αρχή δεν είναι διεκδικητική»

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2015 20:54

«Ο προϋπολογισμός του 2015 εκτελέστηκε σε ποσοστό 60% . Το είχαμε επισημάνει ότι δεν θα εκτελεστεί .Ο δε προϋπολογισμός για το 2016 δεν περιλαμβάνει δράσεις για την ανάπτυξη της αγοράς και την αντιμετώπιση της ανεργίας, σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής για να στηριχθούν οι συνάνθρωποι μας που έχουν ανάγκη, ούτε ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας ,που θα στηρίξουν την τοπική αγορά . Δεν περιλαμβάνει δράσεις στήριξης των αγροτών του δήμου μας. Γι’ αυτό και τον καταψηφίζουμε». Τα παραπάνω σημείωσε, μιλώντας τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2016, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον της δημοτικής αρχής του κ. Καλογιάννη.

Για να προσθέσει πως «το κυριότερο μειονέκτημα αυτής της δημοτικής αρχής είναι ότι δεν είναι διεκδικητική. Δεν είναι διεκδικητική απέναντι στην κεντρική εξουσία όπως οφείλει να είναι ο κάθε αυτοδιοικητικός. Ακούσατε το προηγούμενο διάστημα καμία κριτική για το ότι δεν έχει πληρωθεί από την κυβέρνηση η ΣΑΤΑ στους Δήμους;

Ακούσατε καμία κριτική για το ότι οι πόροι της αυτοδιοίκησης συνεχίζουν να είναι μειωμένοι κατά 60% σε σχέση με αυτά που δικαιούται βάση του νόμου του Καλλικράτη;

Ακούσατε καμία κριτική για το «Παρατηρητήριο Οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ» που επέβαλαν οι προηγούμενοι μνημονιακοί και συνεχίζουν οι τωρινοί μνημονιακοί; Οχι, είναι η απάντηση. Η Δημοτική Αρχή Καλογιάννη, ενώ το 2014 με την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν λαλίστατη και στην εισήγηση για τον προϋπολογισμό του 2015 ήταν καταπέλτης κατά της τότε μνημονιακής κυβέρνησης σήμερα επιλέγει συνειδητά την πολιτική της αδράνειας και της εκκωφαντικής σιωπής .

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην συνέντευξη του κ. Δημάρχου για τον προϋπολογισμό, ενώ αναφέρεται εκτενώς για την περίοδο 2010-2014 και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην κοινωνία, για το 2015 με την τωρινή μνημονιακη κυβέρνηση , που έκλεισαν οι τράπεζες, επιβλήθηκαν capital controls, που είδαμε ουρές συνταξιούχων, το μόνο που ανέφερε είναι ότι “κατά το 2015 και η ιδιαιτερότητα της χρονιάς , λόγω των γνωστών γεγονότων ενέτεινε την οικονομική αβεβαιότητα”.

«Φαίνεται για το μόνο που είναι διεκδικητικός ο Δήμαρχος μας είναι στο να τοποθετηθούν οι σιδεριές στο Φρούριο», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Καραλαριώτου ενώ κατηγόρησε την Δημοτική αρχή ότι έχει υποβαθμίσει σκοπίμως το Δημοτικό Συμβούλιο. «Δεν φέρνετε ποτέ να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν την κοινωνία όπως π.χ. το θέμα της υγείας και της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία . Να συζητήσουμε και να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση.

Και δεν φέρνετε ακόμη και όταν σας το ζητάνε, όπως έγινε με τους αγρότες . Ενώ σας έστειλαν επιστολή για να υπάρξει ψήφισμα για τα μέτρα που έρχονται, εσείς τους αγνοήσατε».

«Ο κ. Καλογιάννης σε κάθε του συνέντευξη ανέφερε ότι «δώσαμε 1 εκ. ευρώ για κοινωνική πολιτική μέσω του κοινωνικού τιμολογίου» . Δυστυχώς λέγατε ψέματα στους Λαρισαίους γιατί το ποσό τελικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που λάβαμε από τον κ. Νταή είναι 169.305,40.

Αναφέρετε στην εισήγηση σας, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής ότι δημιουργείτε νέες κοινωνικές δομές. Δεν τις δημιουργήσατε εσείς, οι νέες δομές χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και δημιουργούνται στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής για την φτώχεια. Μην κοροϊδεύετέ τον κόσμο. Και η αντιμετώπιση της φτώχειας χρειάζεται ενεργητικές πολιτικές όχι παθητικές. Όχι μόνο συσσίτια. Εκτός αν αυτή είναι η φιλοδοξία σας.

Πείτε μας λοιπόν τι ενεργητικές πολιτικές ασκήσατε ή σχεδιάζετε να ασκήσετε; Πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήσατε;» σημείωσε η κ. Καραλαριώτου θέτοντας ταυτόχρονα ερωτήματα:

Έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης προς το καλύτερο; Έγινε καμιά συντήρηση στους δρόμους της πόλης οι οποίοι είναι κυριολεκτικά γεμάτοι λακκούβες, αποτέλεσμα της εγκατάλειψης εδώ και 1,5 χρόνο; Αποτύχατε παταγωδώς και σε αυτό τον τομέα κ. Καλογιάννη και αυτό το βλέπουν οι πολίτες, το βιώνουν, καθώς συνεχίζουν να πληρώνουν τα ίδια δημοτικά τέλη.

1,5 χρόνος χαμένος για την πόλη. Και βεβαίως παραμένει η εικόνα της πόλης όσον αφορά την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων σε κατάσταση τραγική . Πραγματικά αναρωτιέμαι αν είστε υπερήφανοι για αυτά που έγιναν στην πόλη το 2015 και για αυτά που σχεδιάζετε, μέσω του τεχνικού προγράμματος για το 2016; Πείτε μας ένα νέο έργο που εντάξατε και θα δώσει πνοή στην πόλη;

Με την κ. Καραλαριώτου να τονίζει ότι «πέρυσι, είχα κλείσει τη τοποθέτηση μου κατά την συζήτησή του προϋπολογισμού, λέγοντας ότι το μόνο που μένει να δούμε, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, είναι εάν το έργο τελικά θα είναι κωμωδία ή δράμα. Δυστυχώς σήμερα αποδεικνύεται ότι είναι και τα δυο. Και αυτό είναι χειρότερο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass