ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Χριστούγεννα στην πόλη και το χωριό μας

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2015 0:44
Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στον Τύρναβο Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στον Τύρναβο

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Κόντρα στην πολύπλευρη κρίση που πλήττει τους Έλληνες και με εικόνα αισιοδοξίας για το παρόν και το μέλλον, ο Δήμος Τυρνάβου έχει προγραμματίσει για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μια σειρά πλούσιων εκδηλώσεων.

Ο γενικός τίτλος είναι «Χριστούγεννα στην πόλη και το χωριό μας».

Προχθές βράδυ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Κουλιός άναψε στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου το χριστουγεννιάτικο δένδρο το οποίο είναι φυσικό στον χώρο πρασίνου της πλατείας και η φωταγώγησή του έδωσε μια γιορτινή νότα στο κέντρο της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου σε διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Θέμη Σαμαντζή.

Στο φετινό γιορτινό πρόγραμμα προτείνονται σε μικρούς και μεγάλους, θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και παραδοσιακά δρώμενα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προξενεί το ανέβασμα για πρώτη φορά, στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου της πασίγνωστης όπερας «Κάρμεν» του Biset ειδικά διασκευασμένης στα ελληνικά. Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται στο Δημοτικό Θέατρο, στο «Αρχοντικό του Αϊ Βασίλη (Καράσσου), στον Αμπελώνα αλλά και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών το οποίο ολοκληρώνεται στις 3 Ιανουαρίου 2016, έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 10:30 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, θεατρική παράσταση για παιδιά «Οι περιπέτειες του Πινόκιο» με την ομάδα του Θεάτρου Τεχνών.

Στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Αμπελώνα, άναμμα του δέντρου των Χριστουγέννων με τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Αύριο Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, συναυλία Χορωδιών με την παιδική χορωδία Μ.Σ.Δ.Τ., την πολυφωνική χορωδία Δήμου Βόλου, τη μικτή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου και τα ορχηστρικά σύνολα του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.

Μεθαύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί «Το κουκλοεργαστήρι» και η Φιλαρμονική υποδέχονται τον Αϊ- Βασίλη στο «Αρχοντικό του» (Καράσσου). Επίσης, την ίδια ημέρα και ώρα στην πλατεία της κοινότητας Πλατανουλίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγ. Χαράλαμπος» στολίζει το δένδρο μαζί με τους μικρούς φίλους του και τους παραμυθάδες κλόουν. Το απόγευμα, στις 6, στην πλατεία της κοινότητας Δένδρων, στολίζουν και φωτίζουν το δένδρο τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Άργισσα», με τη Φιλαρμονική, με καλούδια και μουσικές.

Την ίδια ημέρα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Παλαιό Δημαρχείο Αμπελώνα διαγωνισμός χριστουγεννιάτικης κάρτας με την εικαστικό Ζωή Καραμαλίγκα.

Τέλος, 8:30 μ.μ., στο «Αρχοντικό του Αϊ Βασίλη» (Καράσσου), μια ιδιαίτερη θεατρική παράσταση «Φονικές γυναίκες» από την ομάδα Ντουέντε.

* Από τις 15 και έως τις 27 Δεκεμβρίου και κάθε απόγευμα, από τις 6:00-8:00 μ.μ., στο «Αρχοντικό του Αϊ-Βασίλη» (Καράσσου), δράσεις, θεατρικό παιχνίδι, «Μαγικό Βιβλίο», κατασκευές και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass