ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Ζωγράφος χριστουγεννιάτικων βιτρινών…

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2015 0:24

Ξεκίνησε ζωγραφίζοντας έναν φούρνο και ακολούθησαν άλλα είκοσι καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Βιτρίνες πραγματικά έργα τέχνης κοσμούν τις τελευταίες ημέρες πολλά από τα εμπορικά και όχι μόνο καταστήματα στη Λάρισα. Δημιουργός αυτών των αριστουργημάτων είναι ο ζωγράφος Νίκος Κούτρας και έχει καταφέρει να κάνει περιζήτητες τις ζωγραφιές στις βιτρίνες τα φετινά Χριστούγεννα.

Για πρώτη χρονιά ο εικαστικός Νίκος Κούτρας άφησε στην άκρη τους καμβάδες του και βρέθηκε έξω από τις βιτρίνες. «Ξεκίνησα να ζωγραφίζω τη βιτρίνα ενός φίλου που έχει φούρνο», λέει στην «Ε» για να προσθέσει ότι «το ένα έφερε το άλλο. Η μια βιτρίνα έφερε τη δεύτερη, για να φτάσουμε σήμερα στις είκοσι και να περιμένουν στη σειρά άλλες δεκαπέντε. Οι επιχειρηματίες, λόγω της κατάστασης που είναι ο κόσμος θέλουν να του φτιάξουν τη διάθεση για να τον προσεγγίσουν και εγώ αυτό που κάνω είναι να φτιάχνω τη διάθεση του κόσμου με τις ζωγραφιές μου».

Με ζεστά χρώματα και κινήσεις απλές το αποτέλεσμα της παρέμβασης του κ. Κούτρα είναι βγαλμένο από εικόνα παραμυθιού που κάνει τους καταναλωτές να εισέρχονται στα καταστήματα με καλύτερη διάθεση. Ανάλογη όμως είναι και η αντίδραση των εμπόρων καθώς όπως λένε «ψάχναμε για κάτι το διαφορετικό. Δεν μας αρέσουν οι φορτωμένες βιτρίνες, με τα πολλά λαμπιόνια. Το αποτέλεσμα της δουλειάς του Νίκου Κούτρα είναι καταπληκτικό». Οι βιτρίνες με τα ήδη ένδυσης, υπόδησης, με τα φάρμακα, τα αρτοποιία και τα ζαχαροπλαστεία δίνουν τη θέση τους σε «σελίδες» χριστουγεννιάτικων παραμυθιών. Μια βιτρίνα φαρμακείου είναι «χιονισμένη» ενώ ο Άγιος Βασίλης ετοιμάζεται να μπει στην καμινάδα, την ίδια ώρα τα ξωτικά του ξεκουράζονται σε ένα κλαδί το οποίο κοσμεί την πρόσοψη καταστήματος υπόδησης στον πεζόδρομο της οδού Ασκληπιού.

Μια πρωτότυπη ιδέα που υλοποιήθηκε από τους εμπόρους της πόλης και τον εικαστικό Νίκο Κούτρα με στόχο να αλλάξει η διάθεση του κόσμου.  

Ζωή Παρμάκη 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass