ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

Επιλύστε τα προβλήματα πληρωμής ασφαλισμένων του πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2015 8:10

 

Στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την κατάργηση, τον Οκτώβριο του 2010, των Γραφείων Πληρωμής δαπανών πολλών πόλεων της Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας από το ΤΑΠΟΤΕ και ΤΑΥΤΕΚΩ, που είχε ως αποτέλεσμα πολλές δαπάνες ιατροφαρμακευτικές, ιατρικών υλικών, παρασκευασμάτων ασφαλισμένων να μην πληρωθούν, αναφέρονται με επιστολή τους προς τους βουλευτές-μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Λαρισαίων Σιδηροδρομικών «Ο Άγιος Φίλιππος» Λάρισας και το Σωματείο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Βορ. Ελλάδας «η Αναγέννηση» με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Τα προβλήματα στην πληρωμή των δαπανών προκύπτουν καθώς η ηλεκτρονική δικτύωση online του ΤΑΥΤΕΚΩ είναι διαφορετική αυτής του ΕΟΠΥΥ, στο οποίο μεταφέρθηκαν οι ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ μετά την κατάργησή του.

Όπως αναφέρουν τα δύο Σωματεία στην επιστολή τους «κατόπιν των ανωτέρω ο ΕΟΠΥΥ, για τις καθυστερούμενες αυτές δαπάνες, δημιούργησε δύο τμήματα, ένα Αθήνα και ένα Θεσσαλονίκη - στην οδό Σαπφούς 3 για Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία - στα οποία και κατέληξαν τελικά τον Σεπτέμβριο του 2013 οι περιπλανώμενες ανά την Ελλάδα δαπάνες, προς πληκτρολόγηση και εισαγωγή των στο σύστημα ΕΟΠΥΥ. Έτσι οι ασφαλισμένοι - δικαιούχοι των τέως ταμείων ΤΑΠΟΤΕ ή ΤΑΥΤΕΚΩ ή ΕΟΠΥΥ πίστεψαν ότι, μετά από αγώνες χρόνων με επισκέψεις, υπομνήματα, διαμαρτυρίες, επερωτήσεις βουλευτών κλπ. το πρόβλημά τους λύνεται. Ο ΕΟΠΥΥ όμως έχει άλλη άποψη. Τοποθέτησε τις δαπάνες αυτές, παρότι είναι έτοιμες προς πληρωμή, εκτός συστήματος ΕΟΠΥΥ αναμένοντας από το Υπουργείο έγκριση ειδικής δαπάνης, με αποτέλεσμα δαπάνες ενός ή δύο μηνών να πληρώνονται και δαπάνες άνω των πέντε (5) ετών να μένουν απλήρωτες. Επειδή στις δαπάνες αυτές υπάρχουν πολλές απλήρωτες δαπάνες μελών μας, ζητάμε τη βοήθειά σας, ώστε να δοθεί εντολή από το αρμόδιο Υπουργείο και το αντίστοιχο χρηματικό ποσόν αποπληρωμής των ή να μεταφερθούν στο γενικό σύστημα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass