ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

«Αντί για συνεννόηση, ψάχνουν συνενόχους»

* Εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον «Διόνυσο»

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2015 1:23

Του Δημήτρη Βάλλα

«Αν σήμερα που είναι Δεκέμβριος του 2015, κάνουμε μια σύγκριση με την κατάσταση που βρισκόταν η χώρα τον Δεκέμβριο του 2014, θα δούμε πραγματικά την παλινδρόμηση και την οπισθοχώρηση που έχουμε σε όλα τα μέτωπα και σε όλους τους τομείς.

Θυμίζουμε ότι η χώρα είχε πετύχει το κλείσιμο των ελλειμμάτων, είχε πετύχει να αντιμετωπίσει την ύφεση και να είμαστε σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης και στα δημόσια οικονομικά είχε καταφέρει να έχει ένα καθαρό πεδίο.

Ενώ λοιπόν η χώρα ήταν έτοιμη να βγει στο ξέφωτο και να κάνει το επόμενο βήμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας , λόγω των εκλογών που ακολούθησαν μπήκε σε ένα νέο κύκλο αδιεξόδων και σε μία νέα πορεία…

Αυτή η νέα πορεία έφερε πολλά, καθώς από τα πλεονάσματα μπήκαμε στα ελλείμματα, από το θετικό ρυθμό, ξαναμπήκαμε στον αρνητικό ρυθμό και βλέπουμε σήμερα ο κόσμος να νιώθει μεγαλύτερη ανασφάλεια και αβεβαιότητα και να μην γνωρίζει ποιο είναι το αύριο.

Σήμερα, η κυβέρνηση, εφαρμόζει με τον πιο φιλελεύθερο τρόπο πολιτικές που ούτε μια καθαρά δεξιά κυβέρνηση θα μπορούσε να εφαρμόσει…

Σε αυτή λοιπόν τη δύσκολη πορεία και ενώ χρειαζόταν η εθνική συνεννόηση, έστω και μετά από αυτή την παλινδρόμηση, η κυβέρνηση κάνει προσχηματικές προτάσεις για δήθεν συνεννόηση ψάχνοντας για συνενόχους και μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για να συζητήσουμε επί της ουσίας το ποιο είναι αυτό που πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα».

Τα παραπάνω επισήμανε χθες, μιλώντας στην «Ε» ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Βασίλης Κεγκέρογλου που χθες βρέθηκε στη Λάρισα στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης του κόμματος που πραγματοποιήθηκε το βράδυ στο ξενοδοχείο «Διόνυσος».

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφερόμενος στην εκδήλωση τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη προχωρεί σε έναν διάλογο με την κοινωνία και ότι τα κόμματα που τη στηρίζουν διοργανώνουν παρόμοιες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

… «Όλοι μας, είπε, πρέπει μέσα από τον ουσιαστικό εθνικό διάλογο να συνεννοηθούμε για αυτό που πρέπει να κάνουμε.

Ο διάλογος που γίνεται με τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους αναδεικνύει την ανάγκη για έναν άλλο δρόμο.

Ο νέος αυτός δρόμος έχει προτεραιότητα τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που θα μας δώσουν εκείνο το οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση.

Χρειαζόμαστε την επανεκκίνηση της οικονομίας για να έχουμε νέο πλούτο και νέο εισόδημα . Εμείς, συνδέουμε αυτή την επανεκκίνηση με τη δημιουργία βιώσιμου κοινωνικού κράτους. Η συζήτηση που γίνεται σήμερα για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό είναι στον αέρα…

Αυτό το οποίο συζητείται σήμερα για αυξήσεις των εισφορών που θα συμπιέσουν την επιχειρηματικότητα σε συνδυασμό με τις περικοπές στις συντάξεις είναι εντελώς λαθεμένο.

Θα πρέπει να δούμε τη συνέχιση της κρατικής χρηματοδότησης προς το συνταξιοδοτικό σύστημα ούτως ώστε το κράτος να ανταποδώσει στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα αυτά τα οποία έχει αξιοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια συμπεριλαμβανομένου και του PSI.

Το βιώσιμο κοινωνικό κράτος, κατέληξε ο κ. Κεγκέρογλου, και το ίδιο το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα έχει ανάγκη από μία ισχυρή οικονομία. Σήμερα, η επιλογή της περαιτέρω φορολογικής επιβάρυνσης και της μείωσης των μισθών και συντάξεων είναι εντελώς καταστροφική και αυτό πλέον δεν μπορεί να αποδώσει.

Αυτό είναι και το λάθος της σημερινής κυβέρνησης που συνομολόγησε ένα τρίτο πρόγραμμα που θα μπορούσε να ήταν το πρώτο μνημόνιο και όχι το τρίτο»!

Στην εκδήλωση στο «Διόνυσο» που την παρακολούθησαν πολλοί Λαρισαίοι φίλοι και μέλη του κόμματος μίλησαν ακόμα οι κ. Γιάννης Τσαμουργκέλης καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα ''Μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα'', Δημήτρης Κατσαντώνης πολιτικός αναλυτής με θέμα ''Απαραίτητες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα'' ενώ ο κ. Θωμάς Ψύρρας πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε στον «δρόμο για μια νέα σοσιαλδημοκρατία στη χώρα''.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass