ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΦΘΗΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Στην αντεπίθεση οι «Ενεργοί Πολίτες»…

* Θα συναντηθούν σήμερα με τον δήμαρχο Λαρισαίων *Κάνουν λόγο για «χτύπημα», καθώς ανάλογους ελέγχους δέχθηκαν κινήσεις ενεργών πολιτών σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2015 0:26

Της Λένας Κισσάβου

Στην αντεπίθεση περνούν οι «Ενεργοί Πολίτες» Λάρισας, μετά την εξόρμηση υπαλλήλων της διεύθυνσης εμπορίου ν. Λάρισας, στο χώρο όπου διεξαγόταν η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, στη σκεπαστή αγορά του δήμου Λάρισας, το περασμένο Σάββατο, οι οποίοι επέβαλλαν πρόστιμα στους παραγωγούς που συμμετείχαν σε αυτή, τα οποία ανέρχονται στα 5.000 ευρώ, στον καθένα.

Στα τέσσερα χρόνια υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης στη Λάρισα, που βοηθά πολλές οικογένειες στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, είναι η πρώτη φορά που δέχεται τέτοιο «χτύπημα» και μάλιστα μετά από καταγγελίες που κατατέθηκαν εναντίον αυτού του τρόπου διάθεσης προϊόντων.

Είναι άξιο απορίας ότι την ίδια χρονική στιγμή, ανάλογοι έλεγχοι διεξήχθηκαν σε αντίστοιχες δράσεις που υλοποιούνταν και σε άλλες πόλεις της χώρας, από ενεργούς πολίτες, και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα, με αποτέλεσμα γενικότερα να δεχθεί «επίθεση» το κίνημα των ενεργών πολιτών.

Χθες μέλη των ενεργών πολιτών Λάρισας, μετέβησαν στη Διεύθυνση Εμπορίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου διαμαρτυρήθηκαν για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους παραγωγούς, που συμμετείχαν στη διάθεση προϊόντων στο πλαίσιο της δράσης τους, ενώ παράλληλα κατέθεσαν αίτημα, κατά το οποίο ζητούν να τους γνωστοποιηθεί ποιοι κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον αυτής.

Δήλωσαν ότι «τα πρόστιμα επιβλήθηκαν βάσει ενός άδικου νόμου που ψηφίστηκε το 2014, και κατά τον οποίο έχει σταματήσει η έκδοση αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στους παραγωγούς, με αποτέλεσμα να μην έχουν το δικαίωμα να πουλούν μόνοι τους τα προϊόντα τους, αλλά μέσω μεσαζόντων, με ό,τι κόστος μπορεί να έχει αυτό στους καταναλωτές κατά την αγορά τους».

Δήλωσαν ότι θα αγωνιστούν για την κατάργηση του νόμου, που λειτουργεί εις βάρος των αγροτών και των καταναλωτών, τονίζοντας ότι «το θέμα χρήζει πολιτικής λύσης» και θα ζητήσουν την παρέμβαση τοπικών πολιτικών παραγόντων.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι η ψήφιση του εν λόγω νόμου, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους «Ενεργούς πολίτες» όλης της χώρας, που υποστήριζαν ότι «ο νόμος 4264/2014, είναι μια προσπάθεια να διαλύσουν τα κινήματα «Ενεργών Πολιτών» στη χώρα μας, που διαθέτουν προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες, αλλά και να βάλουν «ταφόπλακα» στους μικρούς παραγωγούς.

Το κίνημα δεν θα χαθεί. Θα αγωνιστούμε γι’ αυτό το οποίο χτίσαμε με μεγάλο αγώνα. Θα είναι ένας σκληρός αγώνας αλλά θα συνεχίσουμε, προκειμένου να διεκδικήσουμε το αυτονόητο».

Οι «Ενεργοί Πολίτες» Λάρισας σήμερα θα συναντηθούν με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη, ενώ επιδιώκουν και συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass