ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ 23ΧΡΟΝΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΗ

Νεκρός για λίγα «ζωντανά»

* Σήμερα η νεκροτομή, αύριο η απολογία των δύο κτηνοτρόφων * Έρευνες και για άλλες υποθέσεις ζωοκλοπών στην περιοχή

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2015 0:37 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Δεκ 2015 1:05
Το αγροτικό του θύματος απ' τα Αμπελάκια, που "γάζωσε" ο κτηνοτρόφος απ' τους Αγ. Αναργύρους Το αγροτικό του θύματος απ' τα Αμπελάκια, που "γάζωσε" ο κτηνοτρόφος απ' τους Αγ. Αναργύρους

 

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν αύριο Τρίτη, ο 51χρονος κτηνοτρόφος και ο 28χρονος γιος του, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του 23χρονου κτηνοτρόφου Διονύση Ιωάν. Δημάκου από τα Αμπελάκια. Ενός φονικού που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, με τις διωκτικές αρχές, μέσω των ερευνών τους, να καλούνται εκτός των άλλων να φωτίσουν τις «σκοτεινές» πλευρές της υπόθεσης και να δώσουν παράλληλα απαντήσεις στα αναρίθμητα ερωτηματικά.

Όπως είναι γνωστό, ο 23χρονος Διονύσης με τον 49χρονο πατέρα του Ιωάννη Δημάκο (ιδιοκτήτη της ταβέρνας το "Αρχοντικό" στα Αμπελάκια) τα ξημερώματα του Σαββάτου βρέθηκαν σε ποιμνιοστάσιο στους Αγ. Αναργύρους Κιλελέρ «με προφανή σκοπό την κλοπή» σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Το αγροτικό αυτοκίνητο των δυο Αμπελακιωτών «γαζώθηκε» με τουλάχιστον 8 σφαίρες από το πιστόλι του 51χρονου, που τυγχάνει να είναι και αθλητής σκοποβολής, ενώ μια σφαίρα βρήκε στο κεφάλι τον 23χρονο, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά του λίγες ώρες αργότερα, αφού προηγήθηκε χειρουργική επέμβαση.

Ο πατέρας του, που δέχθηκε και αυτός μια σφαίρα στο πόδι, έλαβε χθες εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ η νεκροτομή τού αδικοχαμένου νέου θα γίνει σήμερα.

Οι συλληφθέντες τώρα, πατέρας και γιος επίσης, από τους Αγ. Αναργύρους, οδηγούμενοι χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας με τις κατηγορίες «της ανθρωποκτονίας, τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων» κατά την ΕΛ.ΑΣ., ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν και για το λόγο αυτό θα οδηγηθούν εκ νέου στον ανακριτή, αύριο Τρίτη.

Από την εισαγγελική έρευνα απομένει να αποδεχθεί πώς και γιατί, πατέρας και γιος από τα Αμπελάκια βρέθηκαν στο ποιμνιοστάσιο των Αγ. Αναργύρων, όπως και γιατί ο συλληφθείς κτηνοτρόφος «γάζωσε» το αγροτικό των θυμάτων, που βρέθηκε να έχει βληθεί τόσο στο μπροστινό μέρος όσο και στην πλευρά του οδηγού.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα έγινε επίσης γνωστό ότι το αγροτικό αυτοκίνητο του Ιωάν. Δημάκου έφερε κλεμμένες πινακίδες, ενώ στο σπίτι τους στα Αμπελάκια, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ» βρέθηκε αιματοβαμμένη ολοπρόσωπη κουκούλα (full face).

Όπως είναι γνωστό, λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Ιωάννης Δημάκος μετέφερε ο ίδιος τον γιο του στα Επείγοντα του ΓΝΛ, σε κρίσιμη κατάσταση καθώς είχε δεχθεί μια σφαίρα στο κεφάλι, στην αριστερή κροταφική χώρα. Για λόγους που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ., ο Ι. Δημάκος έφυγε αμέσως από το ΓΝΛ και πήγε στο σπίτι του στα Αμπελάκια, για να διακομιστεί και ο ίδιος λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, με ασθενοφόρο, αφού έφερε τραύματα στο χέρι και στο πόδι, όπου «σφηνώθηκε» μια σφαίρα που διαπέρασε την πόρτα του αγροτικού.

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΖΩΟΚΛΟΠΩΝ

Από την έρευνα προέκυψε ότι νωρίτερα και, κατά τις 4 τα ξημερώματα, ο 51χρονος κτηνοτρόφος συνοδευόμενος από τον 28χρονο γιο του, βρέθηκαν στο ποιμνιοστάσιό τους όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός. Με τον 51χρονο, να δηλώνει σύμφωνα με πληροφορίες πως πυροβόλησε για να αποτρέψει την κλοπή, με αφορμή και το γεγονός ότι και στο παρελθόν του είχαν κλέψει ζώα.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετύλιξαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας όταν εντόπισαν στους Αγ. Αναργύρους το αυτοκίνητο – «κλούβα» των δύο συλληφθέντων, αυτοκίνητο που είχε περιγράψει ο πατέρας του θύματος.

Από την έρευνα θα αποδειχθεί αν και οι δυο Αμπελακιώτες έφεραν και αυτοί όπλα μαζί τους, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές, οι συλληφθέντες ως δράστες, εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο να καταθέσουν μήνυση για κλοπή.

Από την αστυνομική έρευνα επίσης θα αποδειχθεί αν κλοπές ζώων που αναφέρθηκαν πρόσφατα, τυχόν συνδέονται με την ίδια υπόθεση, καθώς, χθες, κτηνοτρόφοι απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας αναζητώντας πληροφορίες για υποθέσεις ζωοκλοπών.

ΕΛ.ΑΣ.

Για την ίδια υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε χθες πως «από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν άμεσα η ανθρωποκτονία και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 23 και 49 ετών (γιος και πατέρας), που διαπράχθηκαν στις 5-12-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Ειδικότερα, στις 05-12-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες ο 23χρονος, τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι, μεταφέρθηκε από τον 49χρονο πατέρα του σε νοσοκομείο της Λάρισας, όπου εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

Ο 49χρονος πατέρας έφερε και ο ίδιος τραύματα από πυροβόλο όπλο στο χέρι και το πόδι. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του έχει βληθεί από πυροβόλο όπλο.

Άμεσα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης και από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι ημεδαποί μετέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες (προχθές), με το παραπάνω Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο σε ποιμνιοστάσιο, που διατηρούν δυο ημεδαποί, ηλικίας 51 και 28 ετών (πατέρας και γιος), με προφανή σκοπό την κλοπή.

Οι δύο ιδιοκτήτες ειδοποιηθέντες, μέσω συστήματος συναγερμού, για την παρουσία ατόμων στο ποιμνιοστάσιό τους μετέβησαν εκεί, όπου ο 51χρονος τους πυροβόλησε με πιστόλι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν στις 6-12-2015, τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, οι δύο ημεδαποί, δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ανθρωποκτονίας, τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, τα οποία ο 51χρονος κατείχε νόμιμα, ως αθλητής σκοποβολής, θήκη και κοντάκι πιστολιού, φυσιγγιοθήκη, εννέα φυσίγγια, καθώς και σουγιάς» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass