ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Τέσσερις νέοι οι «εμπρηστές» του 8ου Παιδικού Σταθμού

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2015 0:32
Η πλατεία όπου λειτουργεί ο 8ος Παιδικός Σταθμός και κατασκευάζεται Νηπιαγωγείο για τις ανάγκες της συνοικίας Η πλατεία όπου λειτουργεί ο 8ος Παιδικός Σταθμός και κατασκευάζεται Νηπιαγωγείο για τις ανάγκες της συνοικίας

 

Τέσσερις νεαροί Λαρισαίοι, ανάμεσά τους και δυο ανήλικοι μαθητές λυκείων, συνελήφθησαν τελικά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ως οι δράστες της πρωτοφανούς απόπειρας εμπρησμού στον 8ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., προχθές τα ξημερώματα παραβιάζοντας την πόρτα, μπήκαν στον Παιδικό Σταθμό και, με τρία μπουκάλια μπίρας που περιείχαν εύφλεκτο υλικό προσπάθησαν να τον «πυρπολήσουν» χωρίς να τα καταφέρουν αφού η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις νέοι (ηλικίας 18, 17, 17 και 25 ετών) προχθές το βράδυ, από πρατήριο υγρών καυσίμων προμηθεύτηκαν το εύφλεκτο υλικό με το οποίο γέμισαν τα 3 μπουκάλια τα οποία πέταξαν τόσο στο διάδρομο όσο και στο γραφείο της διευθύντριας του Σταθμού, αφού πρώτα παραβίασαν την αλουμινένια είσοδο του κτιρίου.

Για το ίδιο θέμα, από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι «εξιχνιάσθηκε, έπειτα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, απόπειρα εμπρησμού σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό. Ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν (προχθές) το βράδυ. Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 18, 17, 17 και 25 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εμπρησμού, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες».

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, με τους δύο 17χρονους να λαμβάνουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν σήμερα στον Ανακριτή ενώ, ο 18χρονος και ο 25χρονος θα απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη και μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι.

ΚΤΙΡΙΟ

Σύμφωνα με νομικές πηγές, κάποιοι από τους συλληφθέντες, σημειώνουν πως επιχείρησαν να πυρπολήσουν τον Παιδικό Σταθμό «αντιδρώντας» στη δημιουργία Νηπιαγωγείου στην ίδια πλατεία όπου στεγάζεται ο 8ος Παιδικός Σταθμός.

Οι εργασίες για την κατασκευή του Νηπιαγωγείου βρίσκονται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό με αποτέλεσμα να περιορίζεται δραστικά ο εναπομείναν ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος στην πλατεία ενώ για τη κατασκευή του νηπιαγωγείου, σύμφωνα με κατοίκους, χρειάσθηκε να αποξηλωθούν, προσωρινά, παιδική χαρά και μπασκέτα.

Διευκρινίζεται ωστόσο πως η κατασκευή Νηπιαγωγείου (με προκάτ αίθουσες) αποτέλεσε αίτημα κατοίκων της περιοχής αφού δεκάδες νήπια φιλοξενούνται σε ακατάλληλο κτίριο.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης. Για να τονίσει μεταξύ άλλων: «Είχαμε τη σύλληψη τεσσάρων παιδιών. Οι νεαροί εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο του σταθμού και αφού διέσχισαν τον διάδρομο και εισήλθαν σε όλες τις αίθουσες έριξαν τρία μπουκάλια μπίρας, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά».

Για να προσθέσει ότι «πρόκειται για παιδιά της γειτονιάς, που δεν ήθελαν να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο έργο. Δυστυχώς εκτός από το κόστος που προκύπτει για την επιδιόρθωση των ζημιών, προκύπτουν τεράστια ερωτήματα για την κοινωνία μας και στον τρόπο που αντιδρούν όσοι διαφωνούν» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass