ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ 6 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καταδίκες για τρεις …«high-tech» κλέφτες

*Είχαν αδυναμία σε συσκευές τεχνολογίας

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2015 0:26

 

Από δορυφορικές κεραίες, ασύρματους, home cinema μέχρι και ανιχνευτές μετάλλων περιελάμβανε η λίστα κλοπιμαίων τριών νεαρών που καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε έξι χρόνια κάθειρξης. Συγκεκριμένα στο εδώλιο κάθισαν ένας 35χρονος, ένας 26χρονος και ένας 24χρονος όλοι τους αλλοδαποί οι δύο εκ των οποίων ήταν προσωρινά κρατούμενοι των φυλακών της Λάρισας.

Στα τέλη του 2014 εισήλθαν σε ένα σπίτι στην Καρδίτσα και πήραν ένα αρμόνιο Yamaha, δύο home cinema, 4 DVD Player, δύο ασύρματους, μια φωτογραφική μηχανή, μια δορυφορική κεραία, δύο κινητά, ένα playstation, διάφορες μικροσυσκευές, έναν ανιχνευτή μετάλλων και ένα ζεύγος τηλεσκοπικών ράβδων ανίχνευσης – εντοπισμού χρυσού.

Και οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, τελεσθείσα από περισσότερους δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Όλοι τους καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης έξι ετών. Τους στερήθηκαν τα πολιτικά δικαιώματα επί τριετία ενώ το δικαστήριο αποφάνθηκε όπως η έφεση που τυχόν ασκηθεί να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κρίθηκαν αθώοι ωστόσο για τις πράξεις: της ληστείας κατά συναυτουργία από δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπα, οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Συγκεκριμένα αθωώθηκαν για περιστατικό που συνέβη στις αρχές του Ιανουαρίου πάλι στην Καρδίτσα όπου άγνωστοι παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο την μπαλκονόπορτα και μπήκαν στο σπίτι ενός 88χρονου. Όλοι τους, σύμφωνα με την αστυνομία, φορούσαν κουκούλες με τις οποίες έκρυβαν τα πρόσωπά τους (full face) και άρχισαν να χτυπούν τον ηλικιωμένο με τα χέρια τους το πρόσωπο, τα πόδια και τα χέρια του και τον ακινητοποίησαν στο κρεβάτι του. Οι δράστες τον απείλησαν πως θα τον σκοτώσουν αν δεν τους έλεγε πού έχει τα χρήματα και τα χρυσαφικά του κρατώντας ένα μαχαίρι στα χέρια τους. Αμέσως του πήραν 100 ευρώ από το πορτοφόλι που είχε στην τσέπη από το σακάκι του και στη συνέχεια πήραν άλλα 100 ευρώ που είχε φυλαγμένα σε ένα κουτί πίσω από την τηλεόρασή του. Αφού του πήραν και το κινητό τράπηκαν σε φυγή.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass