ΜΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΥΠΟΠΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΛ.ΑΣ.

Προσπάθησαν να «πυρπολήσουν» τον 8ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό

* Ο Σταθμός θα παραμείνει και σήμερα κλειστός και θα επαναλειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2015 0:37
«Μαύρισαν» οι τοίχοι από την προσπάθεια των δραστών να βάλουν φωτιά στον 8ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό «Μαύρισαν» οι τοίχοι από την προσπάθεια των δραστών να βάλουν φωτιά στον 8ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό

 

Τον 8ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στην περιοχή των Λαχανόκηπων, προσπάθησαν να «πυρπολήσουν» άγνωστοι, σε μια πρωτοφανή ενέργεια.

Οι άγνωστοι, που αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ., παραβιάζοντας το κάτω τμήμα της κεντρικής εισόδου, μπήκαν χθες τα ξημερώματα στον Παιδικό Σταθμό για να προσπαθήσουν – ανεπιτυχώς – να βάλουν φωτιά τόσο στον διάδρομο όσο και στο γραφείο της διευθύντριας του Σταθμού, αδειάζοντας τρία μπουκάλια μπίρας που περιείχαν εύφλεκτο υλικό. Η φωτιά ευτυχώς δεν επεκτάθηκε, προκαλώντας ωστόσο μικρής έκτασης υλικές ζημιές.

Η απόπειρα εμπρησμού έγινε αντιληπτή χθες το πρωί, όταν διευθύντρια και προσωπικό πήγαν στον Σταθμό, για την υποδοχή των 74 παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτόν και βρήκαν, τα σπασμένα μπουκάλια, τις εστίες της φωτιάς, ενώ ο χώρος μύριζε από το εύφλεκτο υλικό.

Η διευθύντρια ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία δεν χρειάσθηκε να επέμβει τελικά, αλλά και την ΕΛ.ΑΣ., με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση, να κάνει προσαγωγές υπόπτων από χθες το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες του πρωτοφανούς αυτού γεγονότος, δεν έκλεψαν αντικείμενα από τον Σταθμό, εξέλιξη που ενισχύει την εκτίμηση πως πρόθεσή τους δεν ήταν η κλοπή αλλά η πρόκληση ζημιών.

Για το ίδιο θέμα, ο Δήμος Λαρισαίων ανακοίνωσε χθες ότι «τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επαναλειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, μετά το περιστατικό με τον εμπρηστικό μηχανισμό.

Η ενέργεια, χαρακτηρίζεται ακατανόητη από τον Δήμο Λαρισαίων και τονίζεται ότι έγινε σε ώρα που ο Παιδικός Σταθμός δεν λειτουργούσε. Οι ζημιές είναι περιορισμένες, ωστόσο ο συγκεκριμένος Παιδικός Σταθμός θα παραμείνει κλειστός και σήμερα Παρασκευή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass