ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 97ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ

Μοναδική διέξοδος για τον λαό η πρόταση του ΚΚΕ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2015 0:46

 

Η ανάδειξη σημαντικών πλευρών της δράσης του ΚΚΕ που συμπληρώνει φέτος 97 χρόνια ζωής και η προσέγγιση του λογοτεχνικού έργου κορυφαίων μορφών της επαναστατικής τέχνης όπως ο Τούρκος κομμουνιστής ποιητής Ναζίμ Χικμέτ, ήταν το αντικείμενο της χθεσινής εκδήλωσης της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Γιώργος Χαρίτος.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτος, «το ΚΚΕ, αρχικά ΣΕΚΕ, απ’ τα πρώτα βήματά του αποτελεί σάρκα απ’ τη σάρκα του εργατικού κινήματος, είναι η οργάνωση των πιο πρωτοπόρων και συνειδητών εργατών. Ταυτόχρονα η ίδρυσή του, ως πρωτοπορίας της εργατικής τάξης αποτελεί ποιοτικό άλμα για το ίδιο το εργατικό κίνημα και την παραπέρα ανάπτυξή του.

Σήμερα, αυτό που καθορίζει τις εξελίξεις είναι η βαθιά καπιταλιστική κρίση στην Ελλάδα και σε πολλά άλλα αναπτυγμένα καπιταλιστικά κράτη.

Είναι τα μονοπώλια που επιτίθενται ακάθεκτα με αποτέλεσμα το φάσμα και της σχετικής και απόλυτης εξαθλίωσης, της πείνας, να απλώνεται απειλητικά μπροστά σε όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες, στην Ελλάδα και άλλες χώρες.

Μεγαλώνει η απειλή του ιμπεριαλιστικού πολέμου ευθέως ανάλογα με το βάθος της εξελισσόμενης κρίσης.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, η στρατηγική και η γραμμή πάλης που έχουμε διαμορφώσει ως Κόμμα είναι αυτή που ανταποκρίνεται στα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η πολιτική μας πρόταση αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τον λαό, καθώς γίνεται όλο και πιο φανερό ότι χωρίς ρήξη και σύγκρουση με την ΕΕ, χωρίς αποδέσμευση και μονομερή διαγραφή του χρέους, χωρίς ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, τίποτε φιλολαϊκό δεν μπορεί να γίνει.

Όπως λέει και ο Ναζίμ Χικμέτ, «…τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα…». Οι μεγάλες μάχες βρίσκονται μπροστά μας».

Ακολούθησε μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον Ναζίμ Χικμέτ με τίτλο «Για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη», ενώ στον χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας από τη ζωή και τη δράση του ΚΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass