ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΑΠ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

«Συμμαζεύει» τις προμήθειες ο Δήμος Λαρισαίων

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2015 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:17

 

«Συμμάζεμα» όλων των προμηθειών του ξεκίνησε ο Δήμος Λαρισαίων σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» και από την ερχόμενη Δευτέρα όσες καινούριες προμήθειες θα γίνονται για όλες τις Διευθύνσεις θα έχουν κεντρική μορφή. Ήδη μέσα στην εβδομάδα οι κυριότερες Διευθύνσεις ενημερώθηκαν να στείλουν υπαλλήλους έτσι ώστε να στελεχωθεί άμεσα το κεντρικό γραφείο των προμηθειών.

Μέχρι στιγμής τις περισσότερες προμήθειες τις είχαν συγκεκριμένες Διευθύνσεις που δεν ξεπερνούσαν τις πέντε. Όλες αυτές οι υπηρεσίες λειτουργούσαν ορίζοντας επιτροπές, κάνοντας διαγωνισμούς και βγάζοντας τις αντίστοιχες αποκεντρωμένες προμήθειές τους. Στόχος όμως της νέας δημοτικής αρχής είναι να συγκεντρωθούν όλα αυτά σε ένα γραφείο. Ήδη σε αυτό το γραφείο οι σημαντικές Διευθύνσεις έστειλαν από έναν υπάλληλο για να είναι υπεύθυνο στις σχετικές προμήθειες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της δημοτικής αρχής θα υπάρχει τριπλό κέρδος. Το πρώτο θετικό είναι πως θα υπάρχει κεντρικός έλεγχος των προμηθειών και παράλληλα έλεγχος των χρονοδιαγραμμάτων. Δεύτερο «συν» είναι οι αλληλοκαλύψεις των προμηθειών. Έτσι θα υπάρξει και η σχετική οικονομία αν για παράδειγμα δύο υπηρεσίες χρησιμοποιούν τα ίδια υλικά και τελειώνουν από τη μία, τότε δεν χρειάζεται να γίνει εκ νέου παραγγελία. Τρίτος παράγοντας που θα λειτουργήσει υπέρ του Δήμου θα είναι ο έλεγχος στα αποθέματα που σύμφωνα με τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής μέχρι τώρα δεν υπήρχε. Δηλαδή με λίγα λόγια θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι υπάρχει στις κεντρικές αποθήκες και σε όλα τα υλικά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή της «Ε», η λειτουργία του κεντρικού γραφείου θα ξεκινήσει σταδιακά καθώς πρέπει να τελειώσουν κάποιες ανοιχτές υποθέσεις και στη συνέχεια να περάσει εξ ολοκλήρου στο καινούριο στάδιο. Από Δευτέρα ωστόσο όλες οι καινούριες προμήθειες θα γίνονται μέσω κεντρικού γραφείου. Επί της ουσίας θα είναι μια πιλοτική περίοδος λειτουργίας η συγκεκριμένη καθώς μέχρι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο αναμένεται να γίνει και αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών θα εξεταστεί αν θα γίνει Τμήμα ή Διεύθυνση Κεντρικών Προμηθειών του Δήμου Λαρισαίων.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass