ΜΕ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Η Αγιά τίμησε την Εθνική Αντίσταση

Δημοσίευση: 23 Νοε 2015 0:17

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Με σεβασμό προς εκείνους που πολέμησαν σθεναρά ενάντια στη γερμανοϊταλική εισβολή της περιόδου 1940 – ‘41 και προς όλους αυτούς που αντιστάθηκαν στην Κατοχή που ακολούθησε, αλλά και με κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους κατά του φασιστικού άξονα, τίμησε χθες η Αγιά την Εθνική μας Αντίσταση.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων τελέσθηκε δοξολογία από τον αρχιερατικό επίτροπο Αγιάς αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Δρόσο και τον πρωτοπρεσβύτερο του ναού ιερέα π. Αθανάσιο Μακρή, ενώ ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» κ. Στέλιο Πατσιαβούδη, ο οποία αναφέρθηκε σε ‘κείνα τα δύσκολα χρόνια για την πατρίδα μας, στους αγώνες του λαού για ελευθερία, όπως και στις ανθρώπινες και υλικές απώλειες που είχε η περιοχή του Δήμου Αγιάς στην προσπάθεια για αποτίναξη από πάνω της του ναζιστικού ζυγού.

Στη συνέχεια, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, που βρίσκεται στη θέση «Σωτηρίτσα» της επαρχιακής οδού Αγιάς – Αγιοκάμπου, σημείο στο οποίο εκτελέσθηκαν πολλοί πατριώτες κατά την περίοδο της Κατοχής, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση από τον πρωτοπρεσβύτερο ιερέα π. Αθανάσιο Μακρή, εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και κατατέθηκαν στεφάνια από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς κ. Ιωάννη Αργυρούλη, από τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Απόστολο Μπέμπη εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από την κ. Καρυώτη Φωτεινή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ νομού Λάρισας, από τον κ. Γιάννη Γουργιώτη εκ μέρους του Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης στην Αγιά, ενώ συγγενείς εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές εναπόθεσαν λίγα λουλούδια εις μνήμην των προγόνων τους.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Καραμπάτσας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Ι. Καραμπάτσας, Νικόλαος Τσιλιμίγκας, Κώστας Τίμπας, ο διοικητής των Νοσοκομείων Λάρισας Κώστας Ευαγ. Καραμπάτσας, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Λάρισας Παναγιώτης Καραβασώνης, οι αντιδήμαρχοι Δημοτικών Ενοτήτων Αγιάς και Μελιβοίας Χριστίνα Γιαννουλέα και Βασίλειος Λέτσιος αντίστοιχα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Αγιάς Γρηγόρης Καλαγιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέφανος Ριζούλης, Βασίλης Σμυρλής, Θεόδωρος Σουλιώτης, Γιάννης Αναστασίου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ανάβρας και Γερακαρίου Γρηγόρης Μπουρντένας και Γιώργος Μπαράκος αντίστοιχα, και οι Οδυσσέας Τσιντζιράκος και Γιάννης Μανίκας της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας Δήμου Αγιάς «Δημήτρης Αγραφιώτης».

Την ερχόμενη Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, στις 6:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» της Αγιάς, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καλυψώ», αφιερωμένη στο χρονικό της Εθνικής Αντίστασης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό του δημάρχου Αγιάς, καταθέσεις – αναφορές αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ομιλία από την ιστορικό, διευθύντρια του Τοπικού Αρχείου (ΓΑΚ) Αγιάς κ. Αικατερίνη Παπαδοπούλου, η οποία θα αναφερθεί στην τοπική αντίσταση, και απαγγελίες από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη ως βιωματικές καταγραφές του ποιητή σχετικά με την Αντίσταση. Η μουσική επένδυση της εκδήλωσης θα γίνει με το έργο «Καταχνιά» του Χρήστου Λεοντή. Η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια από τη Γυναικεία Χορωδία του Π.Ε.Σ. Μεταξοχωρίου και τη Δημοτική Χορωδία Αγιάς «Δημήτρης Τζιτζιλέρης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass