ΑΓΝΩΣΤΟΙ «ΡΗΜΑΞΑΝ» ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Κλέφτες της σοδειάς!

Δημοσίευση: 21 Νοε 2015 1:39

 

Σήκωσαν τόνους σιταριού και κριθαριού, ενώ άφησαν και χωρίς εφόδια παραγωγούς, κλέβοντας λιπάσματα και σπόρους.

Την περίοδο της σποράς δημητριακών, αυτές τις ημέρες, επέλεξαν άγνωστοι προς το παρόν δράστες να «ρημάξουν» στην κυριολεξία αποθήκες και αγροτικές πλατφόρμες σε χωριά των Φαρσάλων και του Κιλελέρ, κλέβοντας τόνους σιταριού και κριθαριού καθώς και λιπασμάτων, αφήνοντας εμβρόντητους τους αγρότες που είχαν κάνει την προετοιμασία για τη σπορά.

Η πρώτη κλοπή καταγράφηκε προχθές τα ξημερώματα στο Δίλοφο του δήμου Φαρσάλων, μέσα στο χωριό, όπου άγνωστοι δράστες από ανασφάλιστη αποθήκη έκλεψαν τρεις τόνους λιπάσματα και τσουβάλια με σιτάρι βάρους 1.500 κιλών, η αξία των οποίων σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις αγροτών ανέρχονται σε 4.000 ευρώ.

Η δεύτερη κλοπή σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο Λοφίσκο του δήμου Κιλελέρ, όπου άγνωστοι επίσης δράστες από πλατφόρμες σε οικόπεδο μέσα στο χωριό, έκλεψαν περισσότερα από 210 τσουβάλια με 10 τόνους σιταριού και κριθαριού.

Ποσότητες που, όπως εκτιμούν αγρότες, απαιτεί ικανό αριθμό δραστών αφού είναι δύσκολο από έναν – δυο ανθρώπους, να μεταφορτωθούν τόσα τσουβάλια μέσα σε λίγη ώρα, με την κλοπή να γίνεται μέσα στα χωριά και χωρίς οι κλέφτες να γίνουν αντιληπτοί από τους κατοίκους.

Οι δυο κλοπές που καταγγέλθηκαν τα τελευταία 24ωρα, κινητοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ. με αστυνομικούς του Τμήματος Περιφέρειας να εντοπίζουν χθες το μεσημέρι, σε οικισμό που βρίσκεται στα όρια του νομού Λάρισας με το νομό Μαγνησίας, ένα εγκαταλειμμένο φορτηγό το οποίο μάλιστα ήταν έμφορτο με τόνους σιτηρών.

Με την ΕΛ.ΑΣ., σε πρώτη φάση, να ερευνά εάν πρόκειται για το ίδιο φορτηγό, η κλοπή του οποίου είχε καταγγελθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων στις αρχές του μήνα, με την γενικότερη έρευνα των αστυνομικών να βρίσκεται βεβαίως σε εξέλιξη.

Αγρότες της περιοχής, μιλώντας χθες στην «Ε», απορώντας για το «θράσος των αγνώστων που γυρνάνε τα βράδια στα χωριά και κλέβουν σπόρια και λιπάσματα τις ημέρες της σποράς» τόνιζαν την ανάγκη να ενταθούν «οι έλεγχοι της αστυνομίας στα χωριά».

Επιμένοντας όχι μόνο για τη σύλληψη των δραστών, όσο και για τον εντοπισμό των κλοπιμαίων με αφορμή και την οικονομική αδυναμία αγροτών να αγοράσουν εκ νέου σπόρους και λιπάσματα.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass