ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Διεθνές συμπόσιο πολιτισμού

Δημοσίευση: 19 Νοε 2015 1:47

 

Ο Δήμος Λαρισαίων πραγματοποιεί σήμερα, στις 6 μμ και στην αίθουσα της μουσικής σκηνής «του «Μύλου», Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Ατζέντα 2021: O Πολιτισμός στην Περιφέρεια». Στόχος του Συμποσίου είναι να αναδείξει το σημαντικό ρόλο των περιφερειακών κέντρων και των τοπικών κοινοτήτων στην ανάπτυξη του κλάδου της δημιουργικής βιομηχανίας, καθώς και να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους η πολιτιστική παραγωγή σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην πολιτιστική και αναπτυξιακή ατζέντα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία που θα ξεπερνά τα τοπικά όρια.

Η θεματική του Συμποσίου είναι στενά συνδεδεμένη με την προσπάθεια της πόλης να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Στο συμπόσιο θα συμμετέχουν επιχειρηματίες, εκπρόσωποι πολιτιστικών και παραγωγικών φορέων της πόλης και της περιφέρειας και σημαντικοί φορείς της δημιουργικής οικονομίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συμποσίου, μετά το καλωσόρισμα του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρέσβης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην χώρα μας R. Mustafayev, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρ. Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λ. Αντωνακόπουλος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα: «Χρηματοδοτώντας τον πολιτισμό στην περιφέρεια» στην οποία θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα Θανάσης Βακάλης, η Γ.Γ. της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς και Πρόεδρος του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μανατζερ Αναστασία Μάνου, ο Υπεύθυνος Έρευνας και Τεκμηρίωσης Λάρισα ECoC2021 και Αντιπρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ.Knowl Δημήτρης Ζαφειριάδης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας. Την αποφώνηση θα κάνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Λάρισα ECoC2021 Γιώργος Βουλγαράκης ενώ τον συντονισμό θα έχει η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Προβολής Λάρισα ECoC2021 και Πρόεδρος Της «Μίλητος Συμβουλευτική» Όλγα Σταυροπούλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass