ΑΠΑΝΤΗΣΗ Θ. ΔΑΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

«Καταγγέλλω το ΕΚΛ για διασπορά ψεμάτων»

Δημοσίευση: 18 Νοε 2015 22:18

Απάντηση στην καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας περί «εκφοβισμού των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολείων προκειμένου να μη συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία στις 12 Νοέμβρη» έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λαρισαίων Θωμάς Δαούλας.

Όπως σημειώνεται στην απάντηση «το εργατικό κέντρο, ως θεσμικός φορέας, οφείλει να διασταυρώνει τις όποιες πληροφορίες φθάνουν σ’αυτό και να μην υιοθετεί άκριτα την ‘’εμπάθεια’’ ορισμένων στελεχών του στο πρόσωπό μου, έτσι ώστε να διαμορφώνει αντικειμενική άποψη για τα πράγματα και εάν και εφόσον διαπιστωθούν όλα όσα ισχυρίζεται στην καταγγελία του, εγώ δεσμεύομαι ακόμη και με παραίτηση…

Αφού λοιπόν δεν έπραξε τα παραπάνω, καταγγέλλω την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου ν. Λάρισας για διασπορά ασύστολων ψεμάτων, τα οποία προέρχονται από συγκεκριμένα στελέχη του και με το γνωστό σε όλους μας, από χρόνια τώρα, ‘’γκαιμπελίστικο’’ τρόπο, γεμίζουν λάσπη τον ανεμιστήρα κι όποιον πάρει ο ‘’χάρος’’.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με τις συμβάσεις έργου μεταξύ άλλων ισχύουν τα παρακάτω : Με βάση τις συμβάσεις μίσθωσης έργου που έχουν υπογράψει οι καθαρίστριες και σύμφωνα με το άρθρο 7 της ατομικής σύμβασης καλώς ή κακώς, κακώς για μένα, δεν δικαιολογείται απουσία των καθαριστριών από τα καθήκοντά τους, ωστόσο εκμεταλλευόμενος το άρθρο 8 (το έργο εκτελεί αυτοπροσώπως η καθαρίστρια και δεν μπορεί να αντικαθίσταται από άλλο πρόσωπο. Κατ΄ εξαίρεση, σε περίπτωση ασθένειας της καθαρίστριας, αντικαθίσταται από άλλο πρόσωπο που υποδεικνύεται από την ίδια, αλλά θα εγκρίνει ο πρώτος συμβαλλόμενος της παρούσας σύμβασης). Το μόνο που είπα και είναι αληθές, παρουσία μαρτύρων είναι “λυπάμαι, αλλά δεν μπορείτε να απεργήσετε διότι με βάση τη σύμβαση, προέχει η καθαριότητα των σχολείων και η υγεία των μαθητών, εκτός και εάν σύμφωνα με το άρθρο 8 και αφού είναι σεβαστή η διάθεσή σας για συμμετοχή στους αγώνες, βρείτε άλλο πρόσωπο να καθαρίσει το σχολείο”. Αυτή είναι η αλήθεια. Τις παρότρυνα να απεργήσουν παρατυπώντας ο ίδιος, διότι αν δεν καθαριστεί το σχολείο, έστω και μία ημέρα, δεν υφίσταται τρόπος παρακράτησης της απεργίας.

Σε ότι με αφορά και αναφέρεται στην καταγγελία οφείλω να δηλώσω δημόσια πως δεν είμαι διατεθειμένος να παρακολουθήσω τα “στελέχη’’ του εργατικού κέντρου, αλλά και τον κομματικό τους φορέα, στις ερημικές ιδεολογικές περιπλανήσεις που έχουν περιέλθει. Αλλά και ούτε θα ανεχθώ την χρεοκοπημένη κομματική και ιδεολογική τους αυθεντία.

Το θράσος και η προκλητικότητα των κομματικών συνδικαλιστικών στελεχών του συγκεκριμένου χώρου, τους οδηγεί στο ψέμα, τη συκοφαντία και την ποδηγέτηση του λαϊκού κινήματος, για να έχουν λόγο ύπαρξης. Όσο για τις συμβασιούχες εργαζόμενες στην καθαριότητα, γνωρίζουν οι ίδιες και αξιολογούν τη συνεργασία μας.

Στις γενικότερες αιτιάσεις της καταγγελίας προς τη Δημοτική Αρχή, θα κρίνει η Δημοτική μας Παράταξη “Συμπαράταξη Λαρισαίων’’ αν είναι άξια απάντησης τέτοια κατάπτυστα κείμενα – καταγγελίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass