ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΔΑΝΕΙΑ

«Προστατεύστε τους ανήμπορους…»

Δημοσίευση: 17 Νοε 2015 0:04

 

Τη λήψη προστατευτικών μέτρων για την προστασία των ατόμων με χρόνιες παθήσεις καθώς επίσης και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες, ζητά ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας π. Γεώργιος Ντάρδας προς τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή «η τελευταία διαρκής και εντεινόμενη οικονομική κρίση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους και για αυτό απαιτείται η λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων κατά τον σχεδιασμό νέων οικονομικών πολιτικών.

Έχουμε πληροφορηθεί ότι το Υπουργείο Οικονομίας πρόκειται να καταθέσει νομοθετικές διατάξεις για τα "κόκκινα" δάνεια των νοικοκυρών και τους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας των δανειοληπτών καθώς επίσης και περικοπές των προνοιακών επιδομάτων των αναπήρων.

Ο πρόεδρος και το Δ/Σ του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Λάρισας με το παρόν έγγραφο ζητούμε τη λήψη προστατευτικών μέτρων για την προστασία των ατόμων με χρόνιες παθήσεις καθώς επίσης και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες.

Είναι γνωστό ότι τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες αυτών, όσο βαθαίνει η ύφεση στην οικονομία αδυνατούν όχι μόνο να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους αλλά δυσκολεύονται ακόμη να προμηθευτούν βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους. Ως εκ τούτου εν όψιν των ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς ζητούμε να προβλεφθεί:

Η λήψη μέτρων για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς χωρίς εισοδηματικά κριτήρια σε άτομα με χρόνιες παθήσεις που έχουν ποσοστό αναπηρίας 80% καθώς και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες, καθώς επίσης και για τα καταναλωτικά αλλά και άλλα δάνεια.

Δεν πρέπει να γίνει καμία περικοπή στα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων. Τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν την ανάγκη διακριτών μέτρων προστασίας δεδομένης της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης που υφίστανται εάν ληφθεί υπ’ όψιν και το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία και το οποίο επωμίζονται όλο και περισσότερο οι ίδιοι ειδικά από τη στιγμή που το κράτος μειώνει σταθερά και σταδιακά τις δημόσιες δαπάνες που κατευθύνονται στο κοινωνικό κράτος» καταλήγει η επιστολή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass