36ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ

Σκοτώθηκε Λαρισαίος θεολόγος

Δημοσίευση: 14 Νοε 2015 1:25

 

Τραγικό θάνατο βρήκε, χθες, σε ηλικία μόλις 36 ετών, ο Λαρισαίος Κωνσταντίνος Σαΐτης, αριστερός ψάλτης στον Άγιο Αχίλλιο και καθηγητής στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της τοπικής Μητρόπολης. Ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που σημειώθηκε στην εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης μετά τα Μάλγαρα, όταν λόγω ομίχλης σημειώθηκε καραμπόλα με νταλίκα και επιβατικά οχήματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «την 12-11-2015 και ώρα 22:30, στη χιλιομετρική θέση 490 της Ν. Ε. Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, λίγο πριν την έξοδο για Χαλάστρα, στο ρεύμα εξόδου, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα στο οποίο εμπλέκονται πέντε οχήματα, τέσσερα επιβατικά κι ένα φορτηγό, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό 36χρονου ημεδαπού, οδηγού ενός εκ των αυτοκινήτων και τον ελαφρύ τραυματισμό δύο ακόμη οδηγών. Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων». Ο 36χρονος, εκτιμάται πως βγήκε έξω από το ΙΧ να δει τι συνέβη, υπήρχε πρόβλημα ορατότητας, και παρασύρθηκε από άλλο όχημα. Η είδηση του αιφνιδίου και τραγικού γεγονότος βύθισε όλη την τοπική κοινωνία της Λάρισας σε βαθύ πένθος και κυρίως όλο τον ιεροψαλτικό κόσμο σε θλίψη και στενοχώρια, καθώς ο Κώστας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και γνωστός. Η εξόδιος ακολουθία του μεταστάντος θα ψαλεί σήμερα Σάββατο στις 10.00 από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, όπου διηκόνησε το ιερό αναλόγιο από της παιδικής του ακόμη ηλικίας για περισσότερο από 20 έτη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου αναφέρει τα εξής: «Εκοιμήθη εν Κυρίω, ύστερα από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου στα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης, ο λαμπρός Ιεροψάλτης και επί σειρά ετών Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, Μουσικολογιώτατος Κωνσταντίνος Σαΐτης, σε ηλικία 36 ετών. Ο μακαριστός Κωνσταντίνος γεννήθηκε στη Λάρισα στις 19 Ιουνίου 1979 και ανετράφη εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, υπό των ευσεβών γονέων του. Από μικράς ηλικίας αγάπησε και σπούδασε τη βυζαντινή μουσική και υπήρξε μαθητής εκλεκτών ιεροψαλτών και κυρίως ο καλύτερος μαθητής του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Λάρισας κ.Κυριαζή Δασκαλούδη, μαζί με τον οποίο συνυπηρέτησαν επί πολλά συναπτά έτη, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Εσπούδασε επιμελώς την ιερά επιστήμη της Θεολογίας και έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις σε όλους τους τομείς της ακαδημαϊκής του πορείας. Υπήρξε πτυχιούχος της Βυζαντινής Μουσικής Σχολής «Ο Άγιος Αχίλλιος», πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ενώ κατέστη με βαθμό άριστα και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων στη Μουσικολογία και ετύγχανε Υποψήφιος Διδάκτωρ στον τομέα Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής τέχνης της ίδιας Θεολογικής Σχολής. Ακόμη ευρίσκετο επί πτυχίω και στο τμήμα επιστημών προσχολικής αγωγής και εκπαιδεύσεως του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ ομιλούσε απταίστως Αγγλικά, Γερμανικά και Ρωσικά. Ασχολήθηκε ενεργά και με τον αθλητισμό στον οποίο σημείωσε και εκεί πολλές και υψηλές διακρίσεις. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, ο οποίος γνώρισε εκ της νεότητός του τον αλησμόνητο Κωνσταντίνο, τον ηγάπησε υπερβολικά και τον χειροθέτησε Αναγνώστη και Ιεροψάλτη την Κυριακή της Ορθοδοξίας του 2006 μαζί με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη και Διδάσκαλο Κυριαζή Δασκαλούδη, ενώ του ανέθεσε και καθήκοντα Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, Κατηχητού της τοπικής Εκκλησίας και Καθηγητού της Βυζαντινής Μουσικής Σχολής «Ο Άγιος Αχίλλιος» καθώς και Εισηγητού των ειδικών Λειτουργικών Σεμιναρίων και του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως. Διετέλεσε ακόμη υπεύθυνος πολλών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, καθηγητής στην μέση Εκπαίδευση και στο 2ο ΙΕΚ Λάρισας, διακεκριμένος εισηγητής σε πολλά θεολογικά συνέδρια και γενικώς όπου ακόμη υπηρέτησε ή διηκόνησε άφησε μνήμη αγαθού ανδρός, μάχιμου και σπουδαίου Θεολόγου, λαμπρού Μουσικοδιδασκάλου και πιστού τέκνου της Εκκλησίας, την οποία υπερηγάπησε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass