ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟTΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Άρχισαν οι εργασίες στον Βιολογικό Αμπελώνα

Δημοσίευση: 14 Νοε 2015 0:30
Από την επίσκεψη και το εργοτάξιο του Βιολογικού Καθαρισμού Αμπελώνα Από την επίσκεψη και το εργοτάξιο του Βιολογικού Καθαρισμού Αμπελώνα

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Μετά τις εργασίες για το μεγαλύτερο έργο για τους δημότες του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου, της κατασκευής δηλαδή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, άρχισαν και οι εργασίες κατασκευής της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου.

Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανερχόταν στο ποσό των 3.388.650 ευρώ (με ΦΠΑ 23%) και ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία «ΑΙΟΛΟΣ Α.Τ.Ε. – Καφφές Ηλίας και ΣΙΑ Ε.Τ.Ε».

Η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, κατασκευάζεται στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου, στη ΝΑ περιοχή της πόλης στη θέση «Παλαιός» και σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας της ΔΕΥΑΤ έκτασης 10 περίπου στρεμμάτων.

Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έδωσε στην «Ε» ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑ Τυρνάβου, κ. Σταύρος Τσαγκαράκος, η προβλεπόμενη μέθοδος επεξεργασίας είναι αυτή της ενεργού ιλύος με παρατεταμένο αερισμό, με ταυτόχρονη σταθεροποίηση της παραγόμενης βιολογικής ιλύος και βιολογική απομάκρυνση αζώτου. Το σύστημα επεξεργασίας που θα εφαρμοσθεί θα καλύπτει πλήρως, και στον απαιτούμενο βαθμό απόδοσης, τις παροχές και φορτία σχεδιασμού, ενώ ο προσφερόμενος εξοπλισμός θα είναι σύμφωνος με τους διεθνείς κανονισμούς και πρότυπα (ISO, DIN, BS, ΕΛΟΤ κ.λπ.).

Συνοπτικά τα έργα που κατασκευάζονται είναι τα εξής:

- Μονάδα προεπεξεργασίας με εσχάρωση, εξάμμωση και λιποσυλλογή.

- Βιολογικός αντιδραστήρας για απομάκρυνση οργανικού φορτίου και ταυτόχρονη νιτροποίηση - απονιτροποίηση. Τελική καθίζηση. Αντλιοστάσιο ανακυκλοφορίας και περίσσειας ιλύος.

- Μονάδα χλωρίωσης – αποχλωρίωσης.

- Μεριστές παροχής. Μετρητής παροχής. Μηχανική πάχυνση και αφυδάτωση ιλύος. Έργα διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων.

- Μονάδα προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων.

- Διαμόρφωση χώρου - βοηθητικά δίκτυα.

- Δίκτυα σωληνώσεων και οδοποιίας. Κτιριακά έργα.

- Δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και αυτοματισμών.

Στο έργο προβλέπεται επίσης η εγκατάσταση μετρητικών οργάνων, εργαστηριακού και βοηθητικού εξοπλισμού συστημάτων απόσμησης καθώς και κάθε έργου ή εργασίας που απαιτείται για την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία του συνόλου των εγκαταστάσεων.

To εργοτάξιο επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Τυρνάβου και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τυρνάβου κ, Παναγιώτης Σαρχώσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, κ. Χαρίκλεια Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αμπελώνα, κ. Κωνσταντίνος Χρυσοβέργης, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΤ κ. Σταύρος Τσαγκαράκος, Τοπογράφος Μηχανικός MSc, ο επιβλέπων Μηχανικός, κ. Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, Πολιτικός Μηχανικός MSc. Εκ μέρους της αναδόχου κοινοπραξίας ήταν οι κ.Κωνσταντίνος Μπολέτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Δ.Σ. της ΑΙΟΛΟΣ ΑΤΕ και ο αντιπρόεδρος της εταιρίας κ. Ιωάννης Αλβίζος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass