ΑΓΙΩΤΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Έστειλαν το δικό τους μήνυμα

Δημοσίευση: 13 Νοε 2015 20:49

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν και οι Αγιώτες έμποροι και επαγ­γελματίες προς την κυβέρνηση συμμετέχοντας στην πανελλαδική απερ­γία της Πέμπτης.

Αρκετοί ήταν αυτοί που έκλεισαν για δύο ώρες τα καταστήματά τους και τις επιχειρήσεις τους, όπως ήταν η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου και της Επαγγελματικής Ένωσης Αγιάς, μετά από κοινή σύ­σκεψη των διοικητικών τους συμβουλίων που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές της εβδομάδος.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο σύλλογοι «Τα τελευ­ταία έξι χρόνια δε­χόμαστε μια άδικη και χωρίς προηγούμενο επίθεση. Οι κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους οδηγούν την πλειοψηφία των μικρών εμπόρων, βιοτε­χνών και επαγγελματιών, σε αδιέξοδο, στη φτώχεια και στη χρεοκοπία. Μας αφανίζουν με την αύξηση της κάθε μορφής φορολο­γίας (φόρος ει­σοδήματος, ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτη­δεύματος). Μας κυνηγούν ανελέητα για χρέη σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπε­ζες. Επιταχύνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Μειώνουν συνεχώς συντάξεις και παροχές υγείας – πρόνοιας, οδηγώντας μας στη δουλειά μέχρι τα βα­θειά γεράματα. Την ίδια ώρα, που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν σε κλείσιμο, χαρίζουν χρέη και παρέχουν προκλη­τικές φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο. Διεκδικούμε δίκαιο φο­ρολογικό σύστημα, κα­τάργηση του 26%, όχι στην αύξηση της προκατα­βολής φόρου, μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ασφαλιστικό με πάγωμα των ληξιπρόθεσμων χρεών και ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας, κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηρια­σμούς, δικαίωμα στην Κυριακάτικη αργία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass