Ανοιχτή συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας Λάρισας

Δημοσίευση: 10 Νοε 2015 11:39

Ανοιχτή συνέλευση πραγματοποιεί η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ.

Στη συνέλευση θα υπάρξει ενημέρωση για την επικείμενη πανελλαδική σύσκεψη του κόμματος που θα γίνει στην Αθήνα και τον τρόπο εκπροσώπησης της Λάρισας σε αυτή.

Εντωμεταξύ, με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας καλεί όλους και όλες να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου και στις συγκεντρώσεις – πορείες που προγραμματίζονται στην πόλη και ζητά ενωτικούς και μαζικούς αγώνες ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρ­μο­γή των μέ­τρων του μνη­μο­νί­ου 3 και την ψή­φι­ση των προ­α­παι­τού­με­νων προ­χω­ρά­ει στην εφαρ­μο­γή κα­ται­γι­σμού μέ­τρων ενά­ντια στην ερ­γα­τι­κή τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώ­μα­τα.

Το πό­ρι­σμα της Επι­τρο­πής των λε­γό­με­νων «Σοφών» για το ασφα­λι­στι­κό απο­τε­λεί ένα ακραίο αντι­κοι­νω­νι­κό, κυ­ριο­λε­κτι­κά θα­τσε­ρι­κό μα­νι­φέ­στο εκ­θε­με­λί­ω­σης της δη­μό­σιας κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης, κα­τα­στρο­φής των συ­ντά­ξε­ων και εξα­θλί­ω­σης των συ­ντα­ξιού­χων. Η κυ­βέρ­νη­ση προ­ο­ρί­ζει για την Επι­τρο­πή των λε­γό­με­νων «Σοφών» το ρόλο του «λαγού» για την προ­ω­θού­με­νη από αυτήν και συμ­φω­νη­μέ­νη με την τρόι­κα στο 3ο μνη­μό­νιο κα­τε­δά­φι­ση των συ­ντά­ξε­ων και συ­νο­λι­κά των ασφα­λι­στι­κών δι­καιω­μά­των.

Η συ­νε­χι­ζό­με­νη σε πρω­το­φα­νή επί­πε­δα φο­ρο­λη­στεία, οι μειώ­σεις σε μι­σθούς και συ­ντά­ξεις με το νέο μι­σθο­λό­γιο, η κα­τάρ­γη­ση των συλ­λο­γι­κών συμ­βά­σε­ων και η προ­βλε­πό­με­νη νέα επί­θε­ση με στόχο την εκ­μη­δέ­νι­ση των ερ­γα­σια­κών και συν­δι­κα­λι­στι­κών δι­καιω­μά­των, απο­τε­λούν την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και το μέλ­λον που προ­ε­τοι­μά­ζουν.

Η δη­μό­σια παι­δεία και υγεία δια­λύ­ο­νται. Τα κενά στα σχο­λεία της χώρας πα­ρα­μέ­νουν ακά­λυ­πτα, πολ­λές κλι­νι­κές δη­μό­σιων νο­σο­κο­μεί­ων μέ­νουν χωρίς για­τρούς και νο­ση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό, με απο­τέ­λε­σμα τα νο­σο­κο­μεία να απει­λού­νται με λου­κέ­το. Λι­μά­νια, αε­ρο­δρό­μια ενέρ­γεια και νερό ξε­που­λιού­νται μαζί με ολό­κλη­ρες δη­μό­σιες εκτά­σεις. Οι πλει­στη­ρια­σμοί ακόμη και πρώ­της κα­τοι­κί­ας θα είναι πραγ­μα­τι­κό­τη­τα μετά την εκ­χώ­ρη­ση των «κόκ­κι­νων δα­νεί­ων» στους διε­θνείς κερ­δο­σκό­πους.

Ακόμη και η αναι­μι­κή προ­ε­κλο­γι­κή υπό­σχε­ση της κυ­βέρ­νη­σης ότι θα «απα­λύ­νει» τα σκλη­ρά μέτρα των μνη­μο­νί­ων με κοι­νω­νι­κά ισο­δύ­να­μα, τώρα κα­ταρ­ρέ­ει. Δεν έχει ισο­δύ­να­μα ούτε για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιω­τι­κή εκ­παί­δευ­ση, ούτε για να κα­λύ­ψει τα χρή­μα­τα από την κα­τάρ­γη­ση του 5ευ­ρου στα νο­σο­κο­μεία. Η κυ­βέρ­νη­ση δεν έχει λύ­σεις ούτε ισο­δύ­να­μα που να απα­λύ­νουν την εξα­θλί­ω­ση της φτω­χο­λο­γιάς, γιατί δεν έχει την πρό­θε­ση να συ­γκρου­στεί με τους δα­νει­στές, την ΕΕ και το ντό­πιο κε­φά­λαιο που επι­βάλ­λουν τις μνημονιακές πο­λι­τι­κές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass