ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

Κηδεύθηκε ο Δημ. Κρίτσας

Δημοσίευση: 10 Νοε 2015 0:26

 

Το «στερνό αντίο» στον 68χρονο συνταξιούχο γεωπόνο και πρώην διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Δημήτρη Κρίτσα, είπαν, χθες το μεσημέρι, στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Λάρισας, όπου τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι του εκλιπόντος.

Εξαίρετο επιστήμονα, που έχει συνδέσει το όνομά του με σημαντικά έργα και δράσεις στο νομό της Λάρισας, χαρακτηρίζουν τον Δημήτρη Κρίτσα συνάδελφοί του γεωπόνοι και στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

Γεωπόνος με εξειδίκευση σε θέματα άρδευσης, εργάστηκε σε μεγάλη εταιρία του ιδιωτικού τομέα και αργότερα στην Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων (ΥΕΒ) που μετονομάστηκε σε Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, στην οποία υπηρέτησε και ως διευθυντής κι απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε προσφάτως.

Βαθύς γνώστης του αντικειμένου, ήταν ο μελετητής σε πολλά και σημαντικά έργα της περιοχής, χειρίστηκε με επιτυχία ευρωπαϊκά προγράμματα για εγγειοβελτιωτικά έργα του νομού, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι συνάδελφοί του αναγνωρίζουν ότι τον συμβουλεύονταν συχνά όλοι ως ειδικό. Πολύτιμος συνεργάτης, φιλότιμος, εργατικότατος, αδέκαστος και πολύ επίμονος, έφερνε εις πέρας δύσκολες δράσεις, είναι χαρακτηριστικά που του αποδίδονται από υπηρεσιακά στελέχη της πρώην Νομαρχίας και μετέπειτα της Περιφέρειας.

Ο Δημ. Κρίτσας αφήνει πίσω του εκτός από τη σύζυγό του, μια κόρη τραπεζική υπάλληλο και έναν γιο γεωπόνο με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία όπου και εργάζεται.

Σημειώνεται πως ο Δημ. Κρίτσας απεβίωσε αιφνιδίως το απόγευμα του Σαββάτου ενώ είχε πάει για ψώνια σε σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα να τον αναζητεί εναγωνίως η οικογένειά του αφού πάνω του δεν μετέφερε ατομικά έγγραφα, με τα στοιχεία του να «ταυτοποιούνται» τελικά από την ΕΛ.ΑΣ. μέσω της κάρτας του σούπερ μάρκετ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass