ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

Τιμάται η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου

Δημοσίευση: 09 Νοε 2015 7:43

Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Αγ. Αχίλλιος

Έτσι πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Ναού του Αγ. Αχιλλίου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, 7.30-10.00 το πρωί, Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία, όπου θα διαβαστούν τα κόλλυβα του Αγίου και θα ψαλούν τα εγκώμια στον Άγιο Νεκτάριο. Στο τέλος θα διανεμηθεί Αγιασμός από την Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα. Στις 5.30 το απόγευμα, ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου. Σε όλες τις ιερές ακολουθίες θα τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

* Σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου πανηγυρίζει και η ενορία του Προφήτη Ηλία Λαρίσης όπου το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Στην οδό Ερέτρειας

Σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου πανηγυρίζει και το παρεκκλήσιο του αγίου Νεκταρίου και θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις: 7.30-10.30 το πρωί, Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα στις 5 ιερά παράκληση και ύψωμα του Αγ. Νεκταρίου. Το λείψανο του Αγίου θα παραμείνει εντός του παρεκκλησίου και σήμερα Δευτέρα προς ευλογία των πιστών. (Αστική συγκοινωνία νο 4 στάση Καραγάτση και Ψυχάρη).

Στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νίκαιας

Σήμερα Δευτέρα πανηγυρίζει και το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται στο εσωτερικό του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νίκαιας. Έτσι σήμερα 7.30-10.30 το πρωί θα τελεσθεί Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα στις 5 ιερά παράκληση και ύψωμα του Αγ. Νεκταρίου.

Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πυργετού

Σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου εορτή του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, πανηγυρίζει το καθολικό της γυναικείας Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πυργετού. Από τις 7:30 π.μ. θα ψαλεί ο όρθρος και θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στο τέλος θα διαβαστεί το Ύψωμα του Αγίου. Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση μικρό τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Καλλιπεύκη

Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 το γραφικό και όμορφο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκτάριου στην είσοδο της ορεινής Καλλιπεύκης. Το πρωί 8:00-10:30 θα τελεσθεί πανηγυρικό συλλείτουργο μετ´ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Νίκη

Σήμερα Δευτέρα πανηγυρίζει και η εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στη Νίκη του Δήμου Κιλελέρ (28ο χλμ. Λάρισας-Βόλου) με το παρακάτω πρόγραμμα: Στις 7.30-10.30 το πρωί, Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα στις 5 ιερά παράκληση και ύψωμα του Αγ. Νεκταρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass