ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σε εγρήγορση οι μεταφορείς, σκέφτονται κινητοποιήσεις

Δημοσίευση: 06 Νοε 2015 0:38



Σε έκτακτη γενική συνέλευση προσκαλούν τους προέδρους των Ομοσπονδιών και των Σωματείων Φορτηγών Αυτοκινήτων Δ.Χ. που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή 8 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στο κτίριο του ΚΕΣΕΑ Λάρισας (6° χλμ ΠΕΟ Λάρισας-Θεσ/νίκης) η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσεως Θεσσαλίας- Κεντρικής Ελλάδος και Δυτικής Μακεδονίας. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι πολύ κρίσιμα και οι αποφάσεις που θα ληφθούν είναι καθοριστικές για το μέλλον του κλάδου. Ιδιαίτερο ρόλο στις αποφάσεις τους θα παίξει η αυριανή συνάντηση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, η οποία μόλις ενημερώθηκε για τη συνέλευση της Κυριακής, κάλεσε τη διοίκηση της Ομοσπονδίας σε συζητήσεις.
Τα βασικά προβλήματα που «καίνε» στην παρούσα φάση τους αυτοκινητιστές είναι τα εξής:
-Η επαναφορά υποχρέωσης (από 1-4 -2016) των αυτοκινητιστών να εγκαταστήσουν σύστημα ABS (αντιμπλόκ), αν και το προηγούμενο διάστημα εφάρμοσαν όλα όσα προέβλεπε σχετική Κοινοτική Οδηγία.
-Η υποχρέωσή τους (από 1-1-2017) με τις μεταβιβάσεις αδειών του αυτοκινήτου και του τροχαίου υλικού, ο νέος κάτοχος θα πρέπει να προμηθευθεί αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
-Ο ελλιπής έλεγχος στις εθνικές οδούς προκειμένου να σταματήσει η παράνομη διέλευση ξένων (κυρίως βουλγάρικων) φορτηγών, τα οποία με φθηνά κόμιστρα αναλαμβάνουν διεθνείς μεταφορές. Αυτό σε συνδυασμό με τη μη προώθηση του Ν 4321, άρθρο 21 που ορίζει τις τριγωνικές πωλήσεις και μεταφορές έχουν εξοργίσει τους ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ.
-Τέλος το φορολογικό και τα διόδια παραμένουν διαχρονικά μεγάλα αγκάθια για τον κλάδο.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass