ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Προβληματισμός και συζήτηση με την κοινωνία

* Άνοιγμα στους πολίτες από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Δημοσίευση: 04 Νοε 2015 0:40

Του Δημήτρη Βάλλα

Τις διαδικασίες του προσυνεδριακού διαλόγου ξεκίνησε χθες στη Λάρισα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Οργάνωση Λάρισας στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» με ομιλητές –συντονιστές τον πρώην υπουργό και βουλευτή κ. Φίλιππο Σαχινίδη και τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου κ. Γιώργο Ελενόπουλο.

Ο κ. Ελενόπουλος στο περιθώριο της εκδήλωσης μίλησε στην «Ε» για τον προβληματισμό, αλλά και την καθιέρωση ανοιχτών διαδικασιών στην κοινωνία για όλα τα ζητήματα ώστε να δοθούν με τη συζήτηση και οι λύσεις.

«Ο προβληματισμός, θα μας αναφέρει, δεν αφορά μόνο εμάς, αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας ,της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και των παραγωγικών δυνάμεων... Το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο του κινήματος δεν συζητείται ούτε στον πολιτικό βίο της χώρας, ούτε και στην κοινωνία. Και αυτό, γιατί όλοι υποτάχτηκαν στον εύκολο λόγο, στις εύκολες λύσεις , θεωρούσαν ότι η έξοδος από την κρίση είναι κάτι εύκολο, ή ακόμα θεωρούσαν ότι η έξοδος από την κρίση είναι μία εξυπνάδα .

Λεφτά υπάρχουν, αλλά κανείς δεν τα χαρίζει… Η κοινωνία μας ακόμα δεν συζήτησε με ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων, του αναξιόπιστου πολιτικού συστήματος , για το πώς η χώρα μας έφθασε στο πρόβλημα αυτό και προφανώς δεν συζητά για το πώς θα βγει από αυτό. Δηλαδή το «μετά το μνημόνιο τι;» δεν συζητιέται στην ελληνική κοινωνία .

Ο προβληματισμός, λοιπόν που λέγαμε, δεν αφορά την πορεία του Κινήματος, αλλά την πορεία της χώρας και το Κίνημα δεν μπορεί να υπάρχει εάν δεν μιλά για όσα αφορούν τη χώρα και δεν πράττει ανάλογα. Αυτό εστιάζεται στο να συζητήσει το Κίνημα πανελλαδικά όλα αυτά τα θέματα και αυτό κάνουμε σήμερα εδώ.

Στη Λάρισα αλλά και σε πάνω από 90 δήμους της χώρας έχουν συγκροτηθεί δημοτικές ομάδες πρωτοβουλίας με σκοπό όλο το Κίνημα στο σύνολό του να συζητήσει και στο εσωτερικό του αλλά και με την κοινωνία γι’ αυτά τα ζητήματα. Για μας ο οργανωτισμός δεν είναι απάντηση στα προβλήματα της χώρας , αυτά είναι του παρελθόντος. Το πολιτικό σύστημα απέτυχε γιατί γραφειοκρατικοποιήθηκε και έγινε και πελατειακό.

Σήμερα καμία πολιτική δύναμη και καμία πολιτική τοπική οργάνωση δεν μπορεί να είναι βιώσιμη ούτε να έχει λόγο ύπαρξης αν δεν διαβουλεύεται με την κοινωνία και δεν βρίσκει λύσεις μαζί της... Το Κίνημα θα υπάρχει, όσο υπάρχουν οι ανάγκες της χώρας. Εάν το Κίνημα παύσει να υπάρχει θα ευθύνεται το σύνολο των μελών του, των στελεχών του, των φίλων του, η ηγεσία του.

Το μέλλον , κατέληξε, είναι δύσκολο δυστυχώς γιατί έχουμε μια διαχείριση που μας πηγαίνει προς τα κάτω. Πρέπει να καταλήξουμε σε ένα Εθνικό Σχέδιο πάνω στο οποίο θα πορευτούμε και αυτό δεν απαιτεί λόγια, αλλά δεσμεύσεις και άλλο πολιτικό λόγο»…

Οι συζητήσεις και οι προσυνεδριακές διαδικασίες θα συνεχιστούν σήμερα και στα Τρίκαλα, όπου και εκεί διοργανώνεται από τη δημοτική ομάδα πανόμοια εκδήλωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass