ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙΟΥ

«Χώρος εργασίας και όχι μνήματα προς χρήση»

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2015 0:51

 

Για χώρο που εκτελούνταν εργασίες, και όχι για τάφους έτοιμους προς χρήση κάνει λόγο απαντώντας στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στο κοιμητήριο Μεταξοχωρίου του Δήμου Αγιάς, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Καθαριότητας – Περιβάλλοντος του Δήμου Αγιάς Δημήτρης Γουργιώτης. Παράλληλα, στην απάντησή του υποστηρίζει ότι τα υποστυλώματα, οι τσίγκοι και οι κορδέλες επισήμανσης τοποθετήθηκαν για λόγους ασφαλείας ενώ οι εργασίες «πάγωσαν» εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σε δήλωσή του ο κ. Γουργιώτης αναφέρει ότι «θεωρώντας ατυχές το δημοσίευμα και χωρίς να ακουστεί η άποψη της υπηρεσίας του Δήμου Αγιάς για την κατάσταση στο κοιμητήριο Μεταξοχωρίου, σας ενημερώνουμε ότι στο κοιμητήριο του Μεταξοχωρίου εδώ και χρόνια έγινε επέκταση, οριοθετήθηκαν οι τάφοι, στρώθηκε τσιμέντο χωρίς όμως να έχει προηγηθεί επεξεργασία του εδάφους στο σημείο αυτό.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε αμέσως η διάνοιξη του τμήματος δέκα τάφων με ειδικό μηχάνημα λόγω στενότητας του χώρου. Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινιστεί πως η διάνοιξη κρίθηκε απαραίτητη καθώς το χώμα ήταν γεμάτο βράχια και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να τακτοποιηθεί ταφή.

Οι εργασίες όμως συνέπεσαν με την έναρξη της κακοκαιρίας, με βροχές και πλημμύρες στην περιοχή μας. Προκειμένου, λοιπόν, να αποφευχθούν ατυχήματα την ίδια ημέρα με δική μου πρωτοβουλία υποστυλώθηκαν, σκεπάστηκαν οι τάφοι και στην περιοχή τοποθετήθηκαν ταινίες σήμανσης. Στο ενδιάμεσο καθαρίστηκαν και απομακρύνθηκαν τα βράχια και έμεινε μόνο η επιχωμάτωσή τους. Φανταστείτε τους τάφους ανοιχτούς και κάποιο τυχαίο ατύχημα από επισκέπτη του κοιμητηρίου. Τότε ποιος θα ήταν ο τίτλος; Τότε ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη;

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών δεν μας επιτράπηκε η συνέχιση των εργασιών και το εργοτάξιο παρέμενε με την τοποθέτηση προστατευτικών.

Είναι να απορεί κανείς πώς μπορεί κάθε εργασία του δήμου να μεταφέρεται στα ΜΜΕ χωρίς την άποψη των υπηρεσιών;

Φανταστείτε την έκπληξη της δημοτικής αρχής αλλά και της δικής μου όταν ανήμερα της εθνικής επετείου διαβάσαμε τον συγκεκριμένο τίτλο και κληθήκαμε σε απολογία για προγραμματισμένες εργασίες. Επισημαίνω ότι ενδιάμεσα δέχτηκα αίτημα του προέδρου του Μεταξοχωρίου να κλείσουν οι τάφοι όπως - όπως λόγω διαμαρτυρίας των δημοτών και φυσικά αρνήθηκα διότι οι εργασίες πρέπει να τελειώσουν κατά τον καλύτερο τρόπο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για τα έργα που εκτελέστηκαν στο κοιμητήριο του Μεταξοχωρίου με όλα τα μέτρα ασφαλείας και τον σεβασμό προς τον χώρο. Το αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες σας που δείχνουν χώρο εργασιών και όχι έτοιμα μνήματα», καταλήγει η δήλωση του προϊστάμενου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Δημήτρη Γουργιώτη.

(Σ.Σ. Τελικά η είδηση δεν ήταν ότι οι εν λόγω τάφοι παραμένουν επί σχεδόν 20ήμερο ανοιχτοί προκαλώντας τις διαμαρτυρίες κατοίκων του χωριού, πάνω στις οποίες βασίστηκε το δημοσίευμα. Η είδηση είναι ότι για όλο αυτό το διάστημα το Μεταξοχώρι πλήττεται από συνεχείς βροχές και… πλημμύρες που εμποδίζουν ακόμη και το γέμισμα – κλείσιμο κενών τάφων με χώμα. Εν αναμονή, λοιπόν, να περάσει ο κακός μας ο καιρός ώστε «οι εργασίες να τελειώσουν με τον καλύτερο τρόπο…!!!» Ούτε στην Αμφίπολη τέτοια μεθοδικότητα…).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass