ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Ανοιχτά μέχρι νεωτέρας τα φαρμακεία

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2015 0:07

 

Ανοιχτά είναι και πάλι από χθες Πέμπτη τα φαρμακεία της Λάρισας μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να αναστείλει προσωρινά τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου. Το δεδομένο είναι ότι δεν έχουν αλλάξει καθόλου οι διαθέσεις των φαρμακοποιών απέναντι στην κυβέρνηση, για την ακρίβεια η αντίδραση στις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας εντείνεται!

Όπως είναι γνωστό, οι φαρμακοποιοί διαφωνούν με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων, καθώς ιδιώτες θα έχουν πλέον το δικαίωμα συμμετοχής με ποσοστό 51 % στις επιχειρήσεις τους.

Πέρα από αυτό, η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που γνωστοποίησε στον ΠΦΣ ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, προβλέπει τη ...μετάλλαξη του φαρμακοποιού σε «αυτοφωράκια» και την παράδοση άνευ όρων σε καρτέλ και off-shore εταιρίες. Το κείμενο της υπουργικής απόφασης, υπαγορεύθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα. Επιπλέον, το προσχηματικό και για το θεαθήναι 20% της προβλεπόμενης συμμετοχής του φαρμακοποιού, ουσιαστικά τον καθιστά υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί, ανεξάρτητα εάν πλέον θα ενεργεί κατ΄ εντολήν του επιχειρηματία εταίρου».

Οι φαρμακοποιοί φέρονται διατεθειμένοι να προσφύγουν άμεσα τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς και σε όλα τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξηγήσεις που θα δώσει για το θέμα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα το πρωί, ενώ το πρωί του Σαββάτου, στο πλαίσιο γενικής του συνέλευσης, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα επαναξιολογήσει την κατάσταση και θα αποφασίσει – όπως είναι το πιθανότερο – νέες κινητοποιήσεις από την επόμενη εβδομάδα.

«ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ»

Εν τω μεταξύ, σε συνέχεια ρεπορτάζ της «Ε» σχετικά με την ταλαιπωρία που υπέστησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη οι Λαρισαίοι που θέλησαν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, καθώς λόγω της απεργίας ήταν ανοιχτό μόνο ένα φαρμακείο ανά δυόμισι ώρες σε όλη την πόλη, το μέλος της διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Νίκος Μπέης, διευκρίνισε ότι πρόκειται για απόφαση γενικής συνέλευσης του συλλόγου, όχι τωρινή, καθώς έχει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εφαρμοστεί σε όλες τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου.

«Αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για την ταλαιπωρία των πολιτών, αυτός είναι η κυβέρνηση και όχι οι φαρμακοποιοί», τόνισε με νόημα ο κ. Μπέης.

Μ. Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass