ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του «Όχι»

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2015 1:04

Παρουσία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη στη Λάρισα οι επετειακές εκδηλώσεις για το «Όχι».

Το σημερινό πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου έχει ως εξής:

Ώρα 7:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική μπάντα της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ωρα 08:00 Επίσημη Έπαρση Σημαίας.

Ωρα 10:30 Άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. κ.κ. Ιγνάτιος. Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Δημήτριο Δραγανιδάκη, διευθύντη 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Ωρα 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.

Ωρα 11:30 Παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων.

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων στην Ελασσόνα ανακοίνωσε ο Δήμος, ως ακολούθως:

-Ώρα 7:30 π.μ. Εκτέλεση Εωθινού από την μπάντα της Φιλαρμονικής

του Δήμου.

- Ώρα 8:30 π.μ.Έπαρση Σημαίας.

- Ώρα 10:00 π.μ. Προσέλευση εκπροσώπων Σωματείων, Οργανώσεων

κ.λπ. στο Μητροπολιτικό Ναό

- Ώρα 10:15 π.μ.Προσέλευση επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό.

- Ώρα 10:30 π.μ Τέλεση επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό, Χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνα. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, Εθνικός Ύμνος.

- Ώρα 11:00 π.μ.Έναρξη παρέλασης ενώπιον των αρχών της πόλης.

Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει δεξίωση για τις αρχές και το κοινό στο Πνευματικό Κέντρο

- Ώρα 6 :30 μ.μ Υποστολή Σημαίας.

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Από τον Δήμο Φαρσάλων ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στις 8 π.μ. θα γίνει έπαρση της σημαίας στο Ηρώο Πεσόντων στην πλατεία Δημαρχείου με τιμητικό απόσπασμα της 61 Μ.Ε., ενώ στις 10.30 θα γίνει επίσημη δοξολογία παρουσία των τοπικών αρχών στον ιερό μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής. Στις 11.15 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην πλατεία Δημαρχείου θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων κ. Βασιλική Βασιλειάδη και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς της πόλης. Κατόπιν θα γίνει προσκλητήριο πεσόντων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των μαθητών των σχολείων, των οδηγών και των προσκόπων, επί της οδού Λαρίσης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Φαρσάλων.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 18.00 με την υποστολή της σημαίας με φροντίδα της 61 Μ.Ε.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Με κάθε επισημότητα θα γιορτασθεί στην Αγιά η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στις 10:30 π.μ., θα τελεσθεί η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας. Στις 11, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, θα κατατεθούν στεφάνια από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οργανώσεις, φορείς και συγγενείς πεσόντων, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος.

Στις 11:30, θα γίνει η παρέλαση στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου των μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ.

ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα λάβουν χώρα στη Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο μνημείο των Ηρώων στις 8:30 το πρωί παρουσία της δημοτικής αρχής, της εκπαιδευτικής κοινότητας και συλλόγων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass