ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στη φυλακή 10 άτομα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

*Από τις πιο σημαντικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει διαχρονικά τις αστυνομικές αρχές της περιοχής με ναρκωτικά και όπλα * Εξαρθρώθηκε το 2010 σε χωριό των Φαρσάλων και μεταξύ αυτών βρίσκονται μέλη οικογενειών της περιοχής

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2015 0:15

Μέσα σε κλίμα έντασης στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας ολοκληρώθηκε η τελευταία «πράξη» μιας υπόθεσης που θεωρείται από τις σημαντικότερες που έχουν απασχολήσει διαχρονικά τις αστυνομικές αρχές της περιοχής, καθώς αφορά σε μεγάλη εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε το 2010. Βάσει της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ακόμα 7 άτομα οδηγήθηκαν στη φυλακή, ακολουθώντας τον δρόμο τριών που ήταν ήδη κρατούμενοι για πράξεις που αφορούν σε εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά.

Η εγκληματική οργάνωση είχε στην κατοχή της, μεταξύ άλλων: Εννέα πυροβόλα όπλα, από τα οποία 4 καλάσνικοφ, εκρηκτική ύλη ΤΝΤ βάρους ενός κιλού, 10 χειροβομβίδες, 10 πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδας, 47 1/2 κιλά ινδική κάνναβη, 1700 γραμμάρια ηρωίνη, 135 γραμμ. κοκαΐνη. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για δύο 24ωρα πραγματοποιούσαν έρευνες και εφόδους σε σπίτια, αποθήκες, στάνες και έκαναν συλλήψεις ατόμων, ενώ ένας που θεωρείτο ο «εγκέφαλος» βρισκόταν στις φυλακές, εκτίοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης για ναρκωτικά.

Ορισμένοι από τους δράστες είχαν συστήσει – σύμφωνα με την απόφαση- εγκληματική οργάνωση έχοντας ως βάση χωριό των Φαρσάλων, έχοντας ρόλους και με διαρκή δράση με τελικό στόχο τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και όπλων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Στους τρεις κατηγορούμενους που ήταν ήδη κρατούμενοι φυλακών επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης και θα συνεχίσουν να εκτίουν την ποινή τους.

Πέραν αυτών:

*Σε 27χρονη Λαρισαία που κρίθηκε ένοχη -με ελαφρυντικό- για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών, χρηματική ποινή 16.000 ευρώ συν στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων της για τρία χρόνια. Κι άλλα μέλη της οικογένειάς της καταδικάσθηκαν για την ίδια υπόθεση.

*Σε 35χρονο από τη Γιάννουλη που κρίθηκε ένοχος- με ελαφρυντικό- για αποθήκευση και κατοχή ναρκωτικών, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ όπως και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για τρία χρόνια.

*Σε 63χρονο- συγγενή του 35χρονου-, επίσης από τη Γιάννουλη Λάρισας που κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της άμεσης συνέργειας σε αποθήκευση και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, κατ' εξακολούθηση, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, ενώ του στερήθηκαν και τα πολιτικά δικαιώματα για τρία χρόνια.

*Σε 33χρονο από χωριό των Φαρσάλων που κρίθηκε ένοχος -με ελαφρυντικό- για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή και αγορά ναρκωτικών ουσιών, επιβλήθηκε συνολικά ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. Επίσης του στερήθηκαν τα πολιτικά δικαιώματα για τρία χρόνια.

*Σε 40χρονο από χωριό των Φαρσάλων, που κρίθηκε ένοχος -ως τοξικομανής- για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, αγορά και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών μαζί με χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για τα ναρκωτικά. Του στερήθηκαν επίσης τα πολιτικά δικαιώματα για 3 χρόνια.

*Σε 26χρονη που γεννήθηκε στη Ρωσία και κατοικούσε στην Αθήνα που κρίθηκε ένοχη -με ελαφρυντικό-, για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, επιβλήθηκε ποινή 8 ετών και πρόστιμο 4.000 ευρώ.

*Σε 29χρονη Αθηναία που κρίθηκε ένοχη -με ελαφρυντικά- για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή και αγορά ναρκωτικών ουσιών, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 ετών συν χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για τα ναρκωτικά.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass