ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Πανηγυρίζει η Ελασσόνα

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2015 8:10

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Κορυφώνονται σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου στην Ελασσόνα, όπου πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου.

Την περασμένη Πέμπτη, το απόγευμα, εψάλη η Ακολουθία Μ. Πέμπτης Αγίου Δημητρίου και το Ιερό Ευχέλαιο, ενώ την Παρασκευή το βράδυ τελέσθηκε η Ακολουθία των Εγκωμίων του Αγίου Δημητρίου και η πρωτοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Χθες, το βράδυ, παραμονή της εορτής, μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης με τη συμμετοχή δεκάδων πιστών τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου, με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, όπου συγχοροστάτησαν οι σεβασμ. μητροπολίτες Βλάδιμιρ Σουζντάλ (του Πατριαρχείου της Ρωσίας), κ. Ευλόγιος και ο «οικοδεσπότης» Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ενώ συλλειτούργησαν αρχιμανδρίτες, ιερείς και διάκονοι ενοριών και μονών της περιοχής.

Σήμερα, στις 7.30 το πρωί, θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου θα συγχοροστατήσουν οι δύο μητροπολίτες Βλάδιμιρ Σουζντάλ (του Πατριαρχείου της Ρωσίας) και Ελασσώνος.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου, γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Ελασσόνας, καθώς και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και από γειτονικούς Νομούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass