ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Σε πρώτο πλάνο η Κοιλάδα Τεμπών

* Κ. Κολλάτος: Αναδεικνύεται ο πλούτος και η αξία της

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2015 1:27

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σε ένα σημαντικό βήμα για την ουσιαστική αναβάθμιση της μοναδικής σε ομορφιά Κοιλάδας των Τεμπών προχώρησε ο Δήμος Τεμπών. Πρόκειται για έργο ζωής για τον δήμαρχο κ. Κώστα Κολλάτο ο οποίος χρόνια τώρα αγωνίζεται ώστε όραμα δεκαετιών να πάρει σάρκα και οστά.

Ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Κώστας Κολλάτος, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του Δήμου παρουσίασε με επιτυχία την πρόταση ανάδειξης και αξιοποίησης της Κοιλάδας των Τεμπών στην Αθήνα.

Η παρουσίαση έγινε στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Δέδε από τους μελετητές της πρότασης, αρχιτέκτονες κ. Αντώνη Κατσαρό και Απόστολο Κατσαρό.

Μιλώντας στην «Ε» ο δήμαρχος κ Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος δήλωσε ότι η πρόταση που παρουσιάστηκε αποσκοπεί στο να αναδείξει τον πλούτο και την αξία της Κοιλάδας και να την καταστήσει από τόπο διέλευσης σε τόπο προορισμού.

Η Κοιλάδα αντιμετωπίζεται ως ένα ενιαίο πολυσυλλεκτικό, πολυθεματικό πάρκο με προσανατολισμό τη φυσιολατρία, τον αθλητισμό, τη μυθολογία, την αρχαιολογία – ιστορία και τον θρησκευτικό χαρακτήρα λόγω του προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής.

Η λειτουργία και η εκμετάλλευση του Πάρκου της Κοιλάδας δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Από τη μεριά του ο γ.γ. κ. Δέδες, αφού εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια για την αρτιότητα όπως χαρακτήρισε της πρότασης δήλωσε:

«Παρουσιάστηκε μια ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Τεμπών για την αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλλεται σε μια περιοχή απείρου φυσικού κάλλους. Από τη μεριά μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησή της».

Επίσης είπε ότι πολύ σύντομα θα επισκεφθεί μαζί με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σπίρτζη την Κοιλάδα και τον Δήμο Τεμπών.

Δείγμα της μεγάλης σημασίας που δίνει η πολιτική ηγεσία στη συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί η παρουσία του στενού συνεργάτη για θέματα επενδύσεων της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης κ. Δ. Κοντοφάκα.

Στην παρουσίαση της πρότασης και ανάδειξης της Κοιλάδας των Τεμπών παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Τσάτσαρης, Αστέριος Σαΐτης, Χρήστος Τσούγιας. Επίσης, η προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιούλη Τσιτσιουβά και το στέλεχος του τμήματος κ. Β. Μπαρμπούτη, δύο στελέχη οι οποίες όλο το προηγούμενο διάστημα ξεπέρασαν εαυτούς και δούλεψαν με ευσυνειδησία σ΄ αυτό το τεράστιο θέμα, όπως είναι η ανάπτυξη και η ανάδειξη της Κοιλάδας των Τεμπών. Παρευρέθηκαν επίσης και οι ειδικοί συνεργάτες –σύμβουλοι του υπουργού και του γενικού γραμματέα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass