ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Προσκλητήριο αντίδρασης στο τρίτο μνημόνιο

* Εγκαλεί την κυβέρνηση για τις «κόκκινες γραμμές»

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2015 1:24

 

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Τα μέτρα του τρίτου μνημονίου αποτελούν τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων , αλλά και στο ίδιο το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης. Οι εργαζόμενοι του Δημοσίου Τομέα, αλλά και όλη η κοινωνία, στις 12 Νοεμβρίου πρέπει να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα. Τους καλούμε να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Τα παραπάνω επισήμαναν χθες σε συνέντευξη Τύπου, τόσο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σταύρος Κουτσιουμπέλης όσο και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Παπαποστόλου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ενόψει των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου.

Στη συνέντευξη ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Κουτσιουμπέλης αναφερόμενος στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου είπε χαρακτηριστικά ότι αυτή πρέπει να αποτελέσει τη «μητέρα των μαχών» για την υπεράσπιση σε ό,τι έχει απομείνει από τα κοινωνικά δικαιώματα.

...Δυστυχώς, συνέχισε, και η σημερινή κυβέρνηση παρά τις κόκκινες γραμμές και τις δεσμεύσεις για μισθούς συντάξεις και δίκαιη φορολογία, προχωρα την πεπατημένη με την επιβολή νέων φόρων στα πλατιά λαϊκά στρώματα, την αύξηση του Φ.Π.Α στα ήδη πρώτης ανάγκης τη νέα φορολογική επιδρομή που σχεδιάζεται με το φορολογικό τις επόμενες ημέρες, τη μείωση των μισθών μας με ένα νέο μισθολόγιο και κυρίως με τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Υιοθετείται ένα νέο μοντέλο, το κεφαλοποιητικό σύστημα, το οποίο ουσιαστικά σπρώχνει τον κόσμο στην ιδιωτική ασφάλιση. Οι δεσμεύσεις στο μνημόνιο είναι για περικοπές από την κοινωνική ασφάλιση περίπου 2 δισ. το 2015 και το 2016, έχει υπάρξει η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε μητέρες, σε ΑΜΕΑ, σε τρίτεκνους και πολύτεχνους, παρά τις δεσμεύσεις περί του αντιθέτου και νομίζω ότι και οι ίδιοι το δέχονται, ότι δεν νομοθετούν οι ίδιοι, αλλά η τρόικα.

Εφαρμόζουν, δηλαδή με άλλα λόγια ένα τρίτο επαχθές μνημόνιο το οποίο έρχεται να προστεθεί στα δύο προηγούμενα.

Ακόμα καταργείται η επικουρική ασφάλιση με έναν τρόπο απαράδεκτο γιατί οι πόροι της επικουρικής ασφάλισης είναι η συμμετοχή των ίδιων των εργαζόμενων και σε ορισμένα ταμεία μόνο και των εργοδοτών. Το κράτος δεν έχει καμία συμμετοχή σε αυτό, αλλά προκειμένου να αποκρύψει τις μεγάλες μειώσεις που θα υπάρξουν στις συντάξεις προχωρά σε μια συγχώνευση της κύριας με την επικουρική ασφάλιση.

Όλα αυτά θα σφραγίσουν τη ζωή μας για τα επόμενα χρόνια και γι’ αυτό το λόγο καλούμε τους εργαζόμενους σε μια μαζική συμμετοχή για να σπάσουν τα ταμπού.

Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι υπάρχει μια αμηχανία στην κοινωνία καθώς δεν περίμενε ότι θα υπάρχουν τέτοια μέτρα σε τόσο μάλιστα σύντομο χρονικό διάστημα.

Έτσι, κατέληξε, πρέπει να επιταχύνουμε και να υπάρχει μια μαζική συμμετοχή στις 12 Νοεμβρίου που να μας δώσει τη δυνατότητα και να αποτελέσει βήμα και εφαλτήριο για μια κλιμάκωση ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού και του φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στον Δεκέμβριο»…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass