ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΑΦΡΙΚΑΝΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΘΩΣ ΑΚΟΥΣΕ …ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ

Ισόβια για τις 29 μαχαιριές

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2015 1:02

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα και χωρίς ελαφρυντικά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου τον Πακιστανό που πέρυσι το καλοκαίρι σκότωσε έναν Αφρικανό στην οδό Λογιωτάτου στη Λάρισα.

Ήταν ένα άγριο έγκλημα μίσους, αφού ο Αφρικανός (από την Γκάμπια) δέχθηκε 29 συνολικά μαχαιριές σε όλο του το σώμα, με τον δράστη να επιφέρει το θανάσιμο τραύμα, «κόβοντας» τον λαιμό του θύματος.

Ο Πακιστανός συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, το ίδιο βράδυ (της 10ης Αυγούστου) και ενώ κινείτο με ποδήλατο προς το Δημοτικό Άλσος με σκοπό να διαφύγει τη σύλληψη τουλάχιστον έως ότου νυχτώσει, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και το φονικό μαχαίρι.

Το θύμα απασχολείτο ως πλανόδιος μικροπωλητής στα παράλια. Από την έρευνα ωστόσο του Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι ένας χώρος του διαμερίσματος είχε διαμορφωθεί ειδικά από το θύμα που λειτουργούσε ως μέντιουμ με διευρυμένο μάλιστα πελατολόγιο.

«Άκουσα μία φωνή από τον Αλλάχ να μου ζητάει να τον σκοτώσω...». Αυτήν ήταν η απάντηση που έδωσε στο δικαστήριο ο Πακιστανός ιμάμης όταν ρωτήθηκε γιατί διέπραξε το φόνο. Κατά την ακροαματική διαδικασία εξάλλου δεν προέκυψε ο δολοφόνος να ακολουθούσε κάποια θεραπευτική αγωγή πριν το φονικό. Μόνο ο ίδιος υποστήριζε ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα. Δράστης και θύμα όπως προέκυψε στη δίκη ήταν γνωστοί. Παλαιότερα έμεναν στην ίδια πολυκατοικία. Αν και αμφότεροι μουσουλμάνοι είχαν διαφωνίες. Ο ιμάμης είχε ενστάσεις για το επάγγελμα του Αφρικανού. Είχε αντιρρήσεις για την επαγγελματική του δραστηριότητα επειδή ήταν μέντιουμ. Φαίνεται ότι εκείνο το μεσημέρι ήταν αποφασισμένος και πράγματι τον σκότωσε γιατί δεν θεωρούσε τη δουλειά του σωστή. Απολογούμενος στο Δικαστήριο μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, όμως δεν κατάφερε και να πείσει για τη μετάνοιά του. Στην αίθουσα του Δικαστηρίου εξετάστηκε μεταξύ των άλλων μαρτύρων και ο αδερφός του θύματος. Σε βάρος του δράστη επιβλήθηκε επιπλέον συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass