ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ… ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Λαμπιόνια αλληλεγγύης

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2015 0:34

 

Με δράσεις αλληλεγγύης που θα ξεφεύγουν των εθιμοτυπικών επισκέψεων σε χώρους όπως το Γηροκομείο, οι κλινικές νοσοκομείων κλπ, σχεδιάζει τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα φετινά Χριστούγεννα ο Δήμος Λαρισαίων.

Οι αρχικέςσκέψεις, έχουν τεθεί επί τάπητος στις πρώτες συσκέψεις των εμπλεκομένων αντιδημαρχιών (Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής κ.ά.) και ο κεντρικός προσανατολισμός είναι οι φετινές εκδηλώσεις – με αφορμή και της επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης - να διαθέτουν κοινωνικό πρόσημο πέραν του αυτονόητου εορταστικού χαρακτήρα που επιβάλλουν οι ημέρες.

Πέρα από τα λαμπόνια και το αίτημα του εμπορικού κόσμου της Λάρισας η πόλη να στολισθεί νωρίτερα προκειμένου και να τονωθεί η αγορά και να δημιουργηθεί εορταστικό κλίμα, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι από τον φετινό εορτασμό να αναδειχθούν και δράσεις αλληλεγγύης.

Το «Σακί του Αϊ Βασίλη» ή «Χριστούγεννα στον κόσμο» με τη συμμετοχή ξένων πολιτών που ζούνε στη Λάρισα και θα μεταφέρουν την εμπειρία των χωρών τους, μέσω εκδηλώσεων στην Κεντρική πλατεία, αποτελούν μερικές από τις σκέψεις που ήδη συζητιούνται με φορείς ή την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης.

Στον «Μύλο του Παπά», όπου σήμερα θα γίνει η τρίτη σύσκεψη υπό την Αντιδημαρχία Πολιτισμού με τη συμμετοχή μουσικών σχημάτων (προηγήθηκαν συσκέψεις με σχήματα που λειτουργούν στο χώρο, όπως και με τα δημιουργικά εργαστήρια) διαμορφώνεται το τελικό πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες ενώ στις πρώτες σκέψεις, πέραν των μουσικών εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης όπως συνέβη και πέρυσι, εξετάζεται το ενδεχόμενο, να αναπτυχθούν δράσεις που θα εστιάζουν στον χώρο του Μύλου.

Σε «διαφορετικά Χριστούγεννα με την έννοια της ύπαρξης δομών που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια» προσανατολίζεται και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής με σύνθημα «κανείς δημότης μόνος του στην κρίση».

Υπενθυμίζεται πως μέσω των εμπλεκομένων Διευθύνσεων της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, τόσο στα συσσίτια όσο και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετούνται περί τις 750 οικογένειες Λαρισαίων, ενώ σε 2.000 Λαρισαίους εκτιμάται πως θα ανέλθουν οι δικαιούχοι της επισιτιστικής βοήθειας. Να διευκρινισθεί πως σε ό,τι αφορά στο Παντοπωλείο αλλά και το Συσσίτιο, από τη δημοτική αρχή κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική η ανταπόκριση συμπολιτών, συλλόγων, φορέων και επιχειρήσεων.

«ΛΕΥΚΟ ΤΑΞΙ»

Μέχρι τα Χριστούγεννα εκτιμάται πως θα λειτουργήσει το, έτοιμο κατά τα άλλα, Κέντρο Αστέγων προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα του περασμένου χειμώνα όπου ο Δήμος χρειάσθηκε να μισθώσει δωμάτια σε ξενοδοχεία της πόλης ειδικά τις ημέρες με παγετό, ενώ, τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο ΑμεΑ, αναμένεται να τεθεί σε κυκλοφορία και το «λευκό ταξί» που ελλείψει οδηγού κλπ, παραμένει «παρκαρισμένο» εδώ και τρία χρόνια, αφότου δηλαδή αποκτήθηκε.

Εορταστικού χαρακτήρα δράσεις σχεδιάζεται να αναπτυχθούν από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης όπως και από τους Παιδικούς Σταθμούς. Στο σκέλος της διοργάνωσης εμπλέκεται τέλος και η Αντιδημαρχία Διοίκησης δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή φορέων στις εκδηλώσεις ενώ πρόθεση είναι ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης (λαμπιόνια κλπ), που σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων, να τεθεί σε λειτουργία από τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου και νωρίτερα από πέρυσι.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass