ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΙΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

«Έρχεται ο τρίτος κύκλος κινητοποιήσεων»…

* Ο κ. Στ. Κουτσουμπέλης από χθες στη Λάρισα

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2015 0:21

 

Του Δημήτρη Βάλλα

«Επιχειρούμε στις 12 Νοεμβρίου να γίνει μια γενική απεργία γιατί αυτές θα είναι οι ημέρες που θα συζητείται το ασφαλιστικό. Στο μνημόνιο υπάρχει μια δέσμευση για νέες περικοπές και ταυτόχρονα υπάρχει και ένα πόρισμα των «Σοφών», το οποίο προτείνει κάποια απίθανα πράγματα, όπως την κατάργηση του καθολικού κοινωνικού ρόλου του ασφαλιστικού συστήματος, τη μετάβασή του σε ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα και την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. Αυτό είναι ένα πρώτο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους και γι΄ αυτό ήδη ξεκινήσαμε αυτές τις περιοδείες».

Τα παραπάνω επισήμανε, χθες, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στην «Ε» ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σταύρος Κουτσουμπέλης που επισκέφτηκε τη Λάρισα με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων και των Δ.Σ των Σωματείων για την 24ωρη απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ μιλώντας για το μέλλον των εργαζομένων αλλά και των συνταξιούχων εάν εφαρμοστούν τα μέτρα που έρχονται, είπε χαρακτηριστικά, ότι αυτό πλέον είναι «σκοτεινό και αόρατο»…

«Πράγματι, αυτό το μέλλον, μας ανέφερε ο κ. Κουτσουμπέλης, θα είναι έτσι, γιατί επιχειρείται να εφαρμοστεί ένα μοντέλο που θα προτρέπει τον καθένα να παίρνει μια εθνική σύνταξη 300 ευρώ, χωρίς να πληρώνει εισφορές και να κάνει το «κουμάντο» μόνος του πηγαίνοντας στις θυγατρικές των τραπεζών και να βάζει εκεί τις οικονομίες του περιμένοντας κάποτε να πάρει σύνταξη. Πρόκειται για ένα μοντέλο που εφαρμόζεται σε τριτοκοσμικές χώρες.

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Εμείς, κατέληξε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη. Η κυβέρνηση έχει απολαύσει την περίοδο χάριτος. Βέβαια το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μπορούμε να πούμε ότι δεν κυβέρνησε, τώρα όμως θέλει εσπευσμένα να κλείσει όλα τα ανοιχτα ζητήματα, όπως μισθολόγιο, φορολογικά κ.ά έως το τέλος του χρόνου.

Πιστεύω ότι στις κινητοποιήσεις αυτές θα συμμετάσχουν και άλλα πλατιά λαϊκά στρώματα θα βγουν στους δρόμους γιατί δεν είναι δυνατόν ο αγρότης σήμερα με 700 ευρώ να πληρώνει για την ασφάλιση του 200 ευρώ τον μήνα.

…Όντως υπάρχει μια δυσκολία στον κόσμο να κατέβει στους δρόμους. Υπάρχουν όμως τρεις κύκλοι σε αυτό το κομμάτι της κρίσης:

Στον πρώτο κύκλο στήριξε πάνω στα συνδικάτα τις ελπίδες του και υπήρξαν μεγάλες και μαζικές κινητοποιήσεις με γεμάτους τους δρόμους και τις πλατείες. Ο δεύτερος κύκλος ήταν αυτός των αγανακτισμένων και ο τρίτος κύκλος έρχεται τώρα καθώς ο κόσμος εναπόθεσε τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική λύση των προβλημάτων του και βλέπει και αυτό να καταρρέει και να διαψεύδεται. Αντί να πάμε πάλι λοιπόν σε αγανακτισμένους, ο κόσμος πρέπει να στηρίξει τα συνδικάτα για να μπορέσουμε να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις”…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass