ΣΥΧΝΕΣ ΥΠΟΠΤΕΣ «ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ» ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Ανήσυχα ξενύχτια στο Αχίλλειο Λάρισας

*Έκλεψαν ακόμα και σούβλα με κεμπάπ από το καφενείο του χωριού (!) *«Βάζουμε σίδερα ακόμα και στα παράθυρα της τουαλέτας» σημειώνουν στην «Ε»

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2015 1:25
Σιδεριές ακόμα και στα μικρά παράθυρα τοποθετούν πλέον κάποιοι κάτοικοι Σιδεριές ακόμα και στα μικρά παράθυρα τοποθετούν πλέον κάποιοι κάτοικοι

 

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ. Κ. Τσάντζος

Ανήσυχοι και συχνά ξενυχτισμένοι είναι το τελευταίο διάστημα οι λιγοστοί κάτοικοι του Αχιλλείου, χωριού που βρίσκεται επί της παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου περίπου στη μέση της απόστασης των δύο πόλεων. Σύμφωνα με μαρτυρίες τους στην «Ε», τις νύχτες η περιοχή δέχεται ύποπτες «επισκέψεις» οχημάτων που δεν έχουν καμία σχέση με το χωριό και σε συνδυασμό με κλοπές που έχουν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια τόσο σε σπίτια, όσο σε χωράφια, αποθήκες και καταστήματα η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν, στις σκέψεις τους είναι να συμβάλλουν όλοι οικονομικά έτσι ώστε να συνεργαστεί το χωριό με μια εταιρία ιδιωτικής φύλαξης με στόχο να μειωθούν οι όποιες ανησυχίες, αναγνωρίζοντας το γεγονός πως είναι δύσκολο για την αστυνομία να φυλάει συνέχεια την ευρύτερη περιοχή.

«Το χωριό μας σχεδόν κάθε βράδυ κάποιοι το βλέπουν σαν κέντρο διέλευσης. Δεν ξέρουμε για ποιους λόγους έρχονται και ούτε μας ενδιαφέρει. Κάποιοι πάνε προς Νίκη – Σωτήριο, άλλοι για Καλαμάκι – Αμυγδαλή - Αγιά, μερικοί προς Λάρισα, άλλοι προς Βόλο. Και σε όλα αυτά αν προσθέσουμε το γεγονός πως είναι πολύ κοντά ο ΠΑΘΕ τότε καταλαβαίνετε γιατί γίνεται αυτό» τονίζει ο κ. Αντώνης Ψ. και συνεχίζει «Έχουμε γίνει τόσο καχύποπτοι για τον καθέναν με το παραμικρό. Έχουμε φόβο. Πριν από λίγες ημέρες μέρα μεσημέρι μπήκαν σε σπίτι του χωριού κλέφτες».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Α. λέει: «Μας κλέβουν το πετρέλαιο από τις αρδευτικές μηχανές, μπιτόνια και γενικά ό,τι βρούνε. Κλέβουν μετασχηματιστές από τα χωράφια που είναι μεγάλη ζημιά για τους αγρότες. Ειδικά στην περίοδο της αιχμής χάνουμε βασικά ποτίσματα. Στην πλάστιγγα κάθε τόσο πάνε και κλέβουν το μηχάνημα για να πάρουν τα κέρματα που έχει μέσα από τα ζυγίσματα».

Και καταλήγει: «Λέμε πλέον να δώσουμε από 25 ευρώ όλα τα σπίτια για να βάλουμε εταιρία σεκιούριτι γιατί θέλουμε μια απλή περιπολία. Ο Δήμος Κιλελέρ έχει 53 χωριά, δεν γίνεται να γυρνάει όλη τη νύχτα η αστυνομία. Όμως και εμείς κάτι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε άυπνοι και θέλουμε ασφάλεια. Άσε που το χωριό έχει πολλούς ηλικιωμένους κατοίκους». Ανέφερε ωστόσο πως τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν αφορούν μόνο στο Αχίλλειο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Ιδιοκτήτης του καφενείου είναι ο κ. Κλεάνθης που με την εμπειρία του υπογραμμίζει: «Έρχονται σε περίεργες ώρες αυτοκίνητα. Φοβάσαι να τους δεις κιόλας. Έχουν μερικά στέκια που πάνε και περιμένουν. Δεν μπορείς να πας και να τους διώξεις από τον χώρο γιατί δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα και ρόλο.

Ωστόσο μπήκαν κι εμένα στο μαγαζί μου πριν από λίγους μήνες και πήραν τυριά, αυγά, ουίσκι πολυτελείας αλλά δεν έκαναν ζημιά. Να φανταστείτε οι κλέφτες πήραν ακόμα και τη σούβλα με το κεμπάπ έτοιμο για ψήσιμο και τόσα κιλά. Δεν έχουν αφήσει τίποτα…» καταλήγει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass