ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ

Πλαστικό χρήμα; Ναι, αλλά όχι παντού…

* Την ώρα ωστόσο που δείχνουν πρόοδο σε e-ξυπνες πληρωμές και συμπεριφορές

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2015 0:48

 

Του Κ. Γκιάστα

Και αν πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό από τη νέα κυβέρνηση πως το «χτίσιμο» του αφορολόγητου το 2016 θα έρχεται μόνο με χρήση πλαστικού χρήματος, φαίνεται πως δεν είναι όλοι έτοιμοι γι’ αυτό. Όχι, τουλάχιστον με τον τρόπο της άμεσης πληρωμής μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών στο ταμείο. Για παράδειγμα τρεις επιχειρήσεις στην πόλη της Λάρισας τις οποίες επισκέπτονται συχνά οι κάτοικοι, μια δημόσια, μια δημοτική και μια ιδιωτική, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν με αυτόν τον τρόπο τους πολίτες.

Η ΔΕΗ δεν δέχεται πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στα ταμεία της για την πληρωμή των λογαριασμών όμως σύμφωνα με τους υπαλλήλους της η εξόφληση μπορεί να γίνεται μέσω κάρτας από κάποιο τραπεζικό υποκατάστημα ή φυσικά και μέσω web banking.

Στη ΔΕΥΑΛ αν κάποιος πάει να πληρώσει τον λογαριασμό του νερού και βγάλει την κάρτα του από το πορτοφόλι θα δει αρνητικά νεύματα των υπαλλήλων πίσω από το γκισέ αφού δεν είναι εφοδιασμένα τα ταμεία με τα ειδικά μηχανήματα για τις κάρτες (POS). Μπορεί όμως να πληρώσει τον λογαριασμό του εύκολα μέσω μιας απλής εντολής από το web banking αν διαθέτει.

Τα ίδια μηχανήματα όμως δεν θα τα δει κι αν πάει κάποιος να ταξιδέψει με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας. Για να εκδώσει το εισιτήριό του θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με μετρητά καθώς ούτε μέσω e-banking μπορεί να το αγοράσει εκμεταλλευόμενος το ίντερνετ. Την ίδια στιγμή βέβαια που όταν ταξιδεύει για παράδειγμα στην Αθήνα μέσα στο λεωφορείο της εταιρίας θα μπορεί να απολαύσει μια διαδρομή με wi-fi.

Πρόκειται για τρεις περιπτώσεις – επισημάνθηκαν χαρακτηριστικά και από αναγνώστες της «Ε» μέσω τηλεφωνημάτων- στις οποίες αρκετοί πελάτες είναι ήδη έτοιμοι για τη χρήση του πλαστικού χρήματος και εφοδιασμένοι με τις κάρτες τους αλλά δεν ήταν έτοιμες οι εταιρίες. Μάλιστα τονίστηκε χαρακτηριστικά από τους αναγνώστες το ντεζαβαντάζ που έχουν λόγω του κάπιταλ κοντρόλ, ειδικά οι συνταξιούχοι, των οποίων τα μετρητά είναι λιγοστά κατά κανόνα, ενώ η επιλογή για άλλο τρόπο εξόφλησης είναι δυσκολότερη.

Οι εταιρίες στην Ελλάδα, τρεις μήνες μετά το capital control κατέγραψαν την εντυπωσιακή στροφή των καταναλωτών προς τις ηλεκτρονικές πληρωμές και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως εκδόθηκαν 1,5 εκατομμύριο χρεωστικές κάρτες από τα τέλη Ιουνίου μέχρι και σήμερα. Δεν είναι όμως όλα εύκολα γι’ αυτούς καθώς τους απασχολεί το ζήτημα της προμήθειας που χρεώνουν οι τράπεζες και ανησυχούν για το πώς θα ξεπεραστεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass