ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Άρχισαν τα μαθήματα

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2015 8:35

 

Άρχισαν τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, υποδέχεται παλιούς και νέους μαθητές, για το νέο σχολικό έτος 2015 – 2016. Ήδη, από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ξεκίνησαν οι εγγραφές και τα μαθήματα της βυζαντινής μουσικής.

Στη Σχολή μας φοιτούν άτομα κάθε ηλικίας και των δύο φύλων. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν την εγκύκλιο ύλη του υπουργείου και προετοιμάζουν ικανά στελέχη για τα αναλογία της Μητροπόλεώς μας καθώς και διδασκάλους της Βυζαντινής Μουσικής.

Η φοίτηση είναι 5ετής και μετά το πέρας της 5ετίας, οι απόφοιτοι της σχολής μπορούν να αποκτήσουν τους τίτλους σπουδών του Πτυχίου της Βυζαντινής Μουσικής καθώς και το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής, με τα οποία μπορούν να διδάξουν σε ωδεία, μουσικές σχολές, καθώς και μουσικά σχολεία.

Καθηγητές της Σχολής μας είναι οι πιο έμπειροι και καταξιωμένοι Πρωτοψάλτες και Δάσκαλοι της Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Διδάσκουν οι:

Ηλίας Παπαδόπουλος, Διευθυντής της Σχολής και Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Νέας Πολιτείας.

Κυριαζής Δασκαλούδης, Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου.

Θεοδόσης Διαμάντης, Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αναλήψεως του Σωτήρος.

Απόστολος Παπαγεωργίου, Πρωτοψάλτης.

Κωνσταντίνος Σαΐτης, Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου και υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογίας.

Χρήστος Ζτιάβας, Γραμματέας και Δάσκαλος της Σχολής.

Γεώργιος Καραγιαννάκης, Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης, στο Παράρτημα της Σχολής στον Τύρναβο.

Επιπλέον στη Σχολή διδάσκεται δωρεάν η ευρωπαϊκή μουσική έως το επίπεδο της δεύτερης αρμονίας.

Όσοι από τους φοιτητές της σχολής επιθυμούν μπορούν να διδαχθούν και κάποιο παραδοσιακό όργανο.

Στα 35 χρόνια της λειτουργίας της η σχολή έχει παράξει αξιόλογο έργο το οποίο είναι εμφανές σε όλα τα επίπεδα στην πόλη της Λάρισας, αλλά και ευρύτερα, μέσα και έξω από τα όρια της Μητροπόλεώς μας.

Το όφελος της ενασχόλησης με τη βυζαντινή μουσική δεν περιορίζεται μόνο στο καλλιτεχνικό – μουσικό επίπεδο, αλλά, επεκτείνεται και στο πολιτιστικό – πολιτισμικό, κοινωνικό, εθνικό και θρησκευτικό.

Η διδασκαλία της βυζαντινής μουσική αποτελεί ένα σημαντικό είδος κατήχησης αλλά και εσωτερικής ιεραποστολής. Δικαίως λοιπόν η σχολή βυζαντινής μουσικής της ιεράς Μητροπόλεως μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας από τους βασικούς άξονες – πυλώνες της ουσιαστικής αποστολής της τοπικής μας εκκλησίας.

Και βεβαίως αυτό είναι γεγονός, όσο η λειτουργία της τελείται κάτω από το ανύστακτο ποιμαντικό ενδιαφέρον, την ανυπόκριτη αγάπη και το φιλόμουσο πνεύμα του σεπτού ποιμενάρχου μας κ. κ. Ιγνατίου, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνει αφειδώς την αγάπη του προς τους Ιεροψάλτες και εν γένει τους ενασχολούμενους με τη βυζαντινή μουσική και είναι αρωγός στην απρόσκοπτη λειτουργία της Σχολής.

Σας καλούμε λοιπόν να αγκαλιάσετε αυτή την προσπάθεια της τοπικής μας εκκλησίας. Να στείλετε τα παιδιά σας και να προσέλθετε και οι ίδιοι για να διδαχθείτε την ιερή μας μουσική, τη μουσική της εκκλησίας μας, την ελληνική μουσική.

Η σχολή λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 6-9 μ.μ. στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Μητροπολιτικού μας Ναού του Αγίου Αχιλλίου.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο της γραμματείας της σχολής 2410- 536587 και στους κ. κ. Θεοδόση Διαμάντη 6938- 999 122 και Ηλία Παπαδόπουλο 6940- 277202».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass