ΜΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΕ ΙΚΑ-ΟΑΕΔ

Οκτωβριανές... κινητοποιήσεις από το ΕΚΛ

* Καθώς ετοιμάζονται νέα αντεργατικά μέτρα

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2015 1:13

Του Δημήτρη Βάλλα

Περιοδείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας και μια σειρά παρεμβάσεων διοργανώνει μέσα στον Οκτώβριο το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με αφορμή τα τεκταινόμενα στον εργασιακό χώρο, αλλά στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό, καλώντας εργαζόμενους και συνταξιούχους σε αγώνες ώστε να μην περάσουν τα νέα μνημονιακά μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα.

Όπως επισημάνθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τα μέλη της Διοίκησης του ΕΚΛ έχει αποφασιστεί απεργιακή κινητοποίηση την ήμερα της συζήτησης του Νομοσχεδίου για το εργασιακό στη Βουλή στην οποία καλούνται για συμμετοχή όλα τα Σωματεία.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που έκαναν δυσβάστακτη τη ζωή των εργαζομένων, ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Τάσος Τσιαπλές τόνισε ότι αυτά εντοπίζονται:

* Στα εργασιακά, με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τον περιορισμό και την κατάργηση των αποζημιώσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, με νέο συνδικαλιστικό νόμο απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης και των απεργιών με στόχο να μονιμοποιήσουν την επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει στα εργατικά δικαιώματα.

* Στο ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό, με νέες μεγάλες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, αφαιρώντας το δικαίωμα της σύνταξης από τους νεότερους.

* Στη νέα καταιγίδα αφαίμαξης του λαού ύψους 14 δισ. ευρώ, με τον ΕΝΦΙΑ, την εισφορά αλληλεγγύης, την αύξηση του ΦΠΑ, νέων φόρων και στις νέες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση σε δημόσια υγεία, παιδεία».

Απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους ο πρόεδρος του ΕΚΛ είπε ότι «πρέπει να αντισταθούμε στις απολύσεις, στην ανεργία που βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και όλα δείχνουν ότι θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα. Μετεκλογικά αυξήθηκαν οι απολύσεις, μια σειρά επιχειρήσεις κλείνουν και τοπικά (ΝΟΤΟΣ ΓΚΑΛΕΡΥ, Μαρινόπουλος 17 καταστήματα) ή μειώνουν το προσωπικό και άλλες πάνε για κλείσιμο.

Η απλήρωτη εργασία, συνέχισε, μαστίζει χιλιάδες εργαζόμενους για μήνες, ενώ η εργοδοσία αξιοποιεί την κρίση και τα capital control για να επιβάλει μειώσεις μισθών, εκ’ περιτροπής εργασία και κάθε αντεργατικό μέτρο»...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Συγκεκριμένα μέσα στον μήνα το Εργατικό Κέντρο οργανώνει:

* Περιοδείες, ομιλίες σε τόπους δουλειάς και συνοικίες, για το πρόγραμμα δράσης και το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΕΚΝΛ, που θα καταλήγουν σε συλλαλητήριο και απεργία σε ημερομηνίες που σύντομα θα ανακοινωθούν.

* Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ , για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.

* Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ, για την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass