Τιμούν την Παναγία Γοργοεπήκοο

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2015 1:12

Την Παναγία Γοργοεπήκοο τιμούν ναοί και μονές, με αγρυπνίες και ακολουθίες, ως ακολούθως:

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ιερή αγρυπνία, θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη, στις 8 το βράδυ, στον ιερό ναό Προφήτη Ηλία Λάρισας, για τη γιορτή της Παναγίας της Γοργοεπηκόου. Στον ναό βρίσκεται ακριβές αντίγραφο της εικόνας.

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΔΟΥ ΡΟΪΔΟΥ

Πανηγυρίζει αύριο Πέμπτη η Παναγία η Γοργοεπήκοος, στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου επί της οδού Ροΐδου, στη Λάρισα. Σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, ενώ την Πέμπτη το πρωί στις 7:30 έως και 10 ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία.

ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΓΝΛ

Στο εκκλησάκι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, σήμερα Τετάρτη στις 6 μ. μ. θα ψαλεί μέγας εσπερινός και αρτοκλασία. Αύριο Πέμπτη στις 7.30 π. μ. θα τελεσθούν αγιασμός, όρθρος, θεία λειτουργία και περιφορά της εικόνας της Παναγίας, στον περίβολο του νοσοκομείου και ύψωμα στην Υπεραγία Θεοτόκο.

ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Με θρησκευτική κατάνυξη τιμάται και στον Αμπελώνα στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η Παναγία Γοργοεπήκοος.

Αναλυτικότερα, σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, παραμονή της γιορτής, στις 6.30 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Χιώτη.

Αύριο Πέμπτη, ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργίακαι θείο κήρυγμα.

Ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Καρυώτης και το εκκλησιαστικό συμβούλιο καλούν τους πιστούς να συμμετάσχουν στον εσπερινό και τη θεία λειτουργία.

ΓΑΤΖΕΑ ΠΗΛΙΟΥ

Ιερή αγρυπνία θα τελεσθεί σήμερα Τετάρτη στις 8 μ.μ. έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, στην ιερά μονή Αγίας ΤριάδοςΓατζέαςγια τις γιορτές της Παναγίας Γοργοεπηκόου και Αγίου Ιωάννη Κουκουζέλου. Στη μονή, θα εκτεθούν για προσκύνηση, τα λείψανα του αγίου.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Παναγίας «Γοργοεπηκόου» θα τελεσθεί σήμερα Τετάρτη στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων, από τις 8 μ.μ. έως τις 12 περίπου τα μεσάνυχτα,για την ετήσια εορτή και πανήγυρη της Εφεστίου και Θαυματουργής Ιεράς Εικόνος της Παναγίας«Γοργοεπηκόου» της Ι. Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους.Η αγρυπνία θα περιλαμβάνει Μεγ. Εσπερινό, Όρθρο με Αγιασμό για την πρωτομηνιά και Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Αύριο Πέμπτη απόγευμα και από ώρα 6:30 μ.μ. θα τελεσθούν ο Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση της Παναγίας «Γοργοεπηκόου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass