ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Μουσείο Εκπαίδευσης στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2015 0:45

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Υπογράφηκε στις 24 Σεπτεμβρίου μεταξύ της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ν. Λάρισας (ΑΕΝΟΛ Α.Ε.) και του Συλλόγου "Ενεργοί Πολίτες" Φαρσάλων η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με τίτλο "Μετατροπή Παλαιού Δημοτικού Σχολείου στα Βρυσιά Φαρσάλων σε σχολικό Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης".

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 94.977,43 ευρώ, το οποίο είναι εξ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενο από το τοπικό Πρόγραμμα Προσέγγισης LEADER.

Η εκτέλεση του έργου θα ξεκινήσει αμέσως και η ολοκλήρωσή του προβλέπεται να γίνει μέχρι τέλους του 2015.

Δικαιούχος και υπεύθυνος της υλοποίησης του έργου είναι ο Σύλλογος "Ενεργοί Πολίτες" Φαρσάλων.

Με την ολοκλήρωση του έργου το πανέμορφο πετρόκτιστο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Βρυσιών του Δήμου Φαρσάλων θα μετατραπεί σ' ένα σύγχρονο χώρο έκθεσης, προβολής και ανάδειξης της ιστορικής διαδρομής της Δημοτικής Εκπαίδευσης στην επαρχία Φαρσάλων.

Με την υπογραφή της σύμβασης δικαιώθηκε η επίμονη προσπάθεια των ανθρώπων του δραστήριου αυτού Συλλόγου, που με ικανοποίηση βλέπουν το όραμά τους πολύ σύντομα να παίρνει πλέον σάρκα και οστά.

Ως γνωστόν ο Σύλλογος "Ενεργοί Πολίτες" Φαρσάλων έχει δημιουργήσει Μουσειακή Σχολική Συλλογή Δημοτικής Εκπαίδευσης που στεγάζεται προσωρινά σε αίθουσα του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων στην οδό Καναδά στο κέντρο της πόλης των Φαρσάλων. Σκοπός του Συλλόγου είναι να διασωθούν τα σχολικά αντικείμενα, βιβλία και άλλα εποπτικά μέσα των περασμένων δεκαετιών από τη φυσική φθορά και από τη λήθη του χρόνου.

Παράλληλα να θυμηθούν οι παλαιότερες γενιές τα σχολικά τους χρόνια και να δουν, αλλά και να μάθουν οι νεότεροι για τα σχολεία του παρελθόντος.

Ο Σύλλογος έχει συγκεντρώσει αρκετό υλικό το οποίο θα μεταφερθεί στο Σχολικό Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης που θα λειτουργήσει, όπως προαναφέρθηκε, στα Βρυσιά Φαρσάλων από τις αρχές του 2016.

Προκειμένου να δημιουργηθεί η μουσειακή αυτή συλλογή βοήθησαν πολλοί κάτοικοι της επαρχίας Φαρσάλων και όχι μόνο. Προβλέπεται ακόμη η δημιουργία και προβολή ηλεκτρονικού αρχείου, έντυπου, φωτογραφικού και ηχητικού υλικού ιδιαίτερης ιστορικής αξίας, που σχετίζεται με τη διαδρομή και εξέλιξη της δημοτικής εκπαίδευσης στο πέρασμα των χρόνων. Το Μουσείο θα συνδεθεί με τα σχολεία όχι μόνο της επαρχίας Φαρσάλων, αλλά πανελλήνια και θα συνεργαστεί με τις Διευθύνσεις Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης ενώ θα γίνονται εκδηλώσεις με αξιόλογο επιστημονικό, εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο, παρουσιάσεις δραστηριοτήτων των σχολείων της επαρχίας Φαρσάλων, διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων ή συνεδρίων με παιδαγωγικό χαρακτήρα και δημιουργία οργανωμένης ηλεκτρονικής ιστοσελίδας προβολής και παρουσίασης των δράσεων του Μουσείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass