Αναπαράσταση της δολοφονίας του 21χρονου Ντανιέλ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2015 11:22

Μνήμες της άγριας δολοφονίας του 21χρονου Ντανιέλ «ξύπνησε» χθες η αναπαράσταση του φονικού που έγινε στο εξωκλήσι των Αγ. Αναργύρων Αγιάς, το περασμένο καλοκαίρι.

Με τον 31χρονο Αλβανό υπήκοο που έχει προφυλακιστεί ως βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του νεαρού ομοεθνή του, όπως διευκρίνιζαν στην «Ε» νομικές πηγές, να παραμένει «πιστός» στον υπερασπιστική του γραμμή και στα όσα είχε καταθέσει κατά την απολογία του στον ανακριτή όταν συνελήφθη, ότι δηλαδή σκότωσε τον 21χρονο «όχι προσχεδιασμένα», «αλλά εν βρασμώ ψυχής – ορμής».

Μια δολοφονία που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη με αφορμή και τη βιαιότητα του εγκλήματος αφού ο δράστης, δεν αρκέστηκε στη δολοφονία του 21χρονου, αλλά μετά θάνατον έσυρε το άψυχο σώμα σε διπλανό ρέμα, το περιέλουσε με βενζίνη και πυρπόλησε τη σορό του.

Ο 21χρονος Ντανιέλ, υπάλληλος ψαροταβέρνας στη Σωτηρίτσα Αγιάς δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Ιουλίου στο εξωκλήσι των Αγ. Αναργύρων Αγιάς για να βρεθεί καμένος, σε κοντινό αδιέξοδο αγροτικό δρόμο από διερχόμενο κτηνοτρόφο, το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Ιουλίου.

Με πρωτοβουλία του Ανακριτή που ερευνά την υπόθεση, παρουσία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας Ιωάν. Μαγκούτα, του διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας Αστ. Μαντζιώκα, παρουσία επίσης μιας ακόμη εισαγγελέως και δικηγόρων, χθες το πρωί έγινε αναπαράσταση του φονικού, με τον 31χρονο κατηγορούμενο – που εργαζόταν ως οικοδόμος σε χωριό του δήμου Κιλελέρ – να δίνει τις δικές του ξηγήσεις για το έγκλημα.

Η αναπαράσταση ξεκίνησε το πρωί στην ψαροταβέρνα, συνεχίσθηκε στο σπίτι του θύματος στη Σωτηρίτσα για να ολοκληρωθεί το μεσημέρι, στο τόπο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος 21χρονος, σε έναν αδιέξοδο αγροτικό δρόμο, κοντά στο εξωκκλήσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναπαράσταση προκλήθηκε προκειμένου οι ανακριτικές αρχές να απαντήσουν σε ερωτήματα μεταξύ των οποίων, αν ο 31χρονος κατηγορούμενος είχε συνεργούς, όπως και για το «μέσο τέλεσης» του φονικού, που μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος, περασμένα μεσάνυχτα της 23ης Ιουλίου σχόλασε από την ψαροταβέρνα και στις 2 τα ξημερώματα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του, λέγοντας πως έχει πάει βόλτα χωρίς να αναφέρει κάτι περισσότερο, για να χαθούν στη συνέχεια τα ίχνη του. Εξέλιξη που υποχρέωσε την οικογένειά του 21χρονου να αναφέρει την εξαφάνιση του παιδιού της το απόγευμα της επόμενης ημέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς, με το βίαιο έγκλημα, να αποκαλύπτεται τυχαία, μια ημέρα αργότερα.

Στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκε και το μπουκάλι που περιείχε βενζίνη με την οποία περιέλουσαν τη σορό του 21χρονου και μέσω αποτυπωμάτων, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ταυτοποίησε τον βασικό κατηγορούμενο. Με την ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή και την ιδιαίτερη βιαιότητα κάτω από την οποία τελέσθηκε το φονικό, να αποδίδει εξ αρχής στο έγκλημα διαστάσεις εκδίκησης και μίσους, με κίνητρο την «ερωτική αντιζηλία».

«ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ»

Υπενθυμίζεται πως ο συνήγορος υπεράσπισης του 31χρονου, τον περασμένο Αύγουστο, μεταξύ άλλων είχε τονίσει την «Ε» πως ο κατηγορούμενος έπραξε το έγκλημα «εν βρασμώ ψυχής – ορμής» χωρίς δηλαδή «να το είχε προσχεδιάσει».

Ο δράστης οδήγησε το θύμα στην ερημική περιοχή «για να συζητήσουν» συγκεντρώνοντας στοιχεία για να αποδείξει στα πεθερικά του ότι χώρισε τη γυναίκα του επειδή αυτή διατηρούσε ερωτική σχέση με τον 21χρονο.

Σύμφωνα πάντα με τον συνήγορο, ο 31χρονος θέλοντας να προστατεύσει τα παιδιά του, «θόλωσε» όταν ο 21χρονος «έγινε εριστικός» με αποτέλεσμα «να γίνει, ότι έγινε». Ο 31χρονος κατά την απολογία δήλωσε επίσης πως «δεν θυμάται» το μέσο τέλεσης του φονικού, με τι δηλαδή σκότωσε τον 21χρονο που - σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση - έφερε δυο οπές στο κεφάλι πιθανότατα από μεταλλικό αντικείμενο, ευρήματα που ανατρέπουν τους ισχυρισμούς ότι ο θάνατος προήλθε από γρονθοκοπήματα.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass