ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στο δρόμο των εργατών του Σικάγο

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2015 16:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:38

Με αγωνιστικό παλμό και με δυο συγκεντρώσεις, πορείες και καταθέσεις στεφάνων γιορτάστηκε σήμερα στη Λάρισα η Εργατική Πρωτομαγιά.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία με διοργανωτή το Εργατικό Κέντρο Λάρισας του οποίου ο πρόεδρος Τάσος Τσιαπλές που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής συνόψισε το νόημα της ημέρας:

«Η 1η Μάη, είπε, είναι δική μας μέρα. Είναι μέρα της εργατικής τάξης όλου του κόσμου. Μέρα ποτισμένη με το αίμα και τους αγώνες των εργατών που έδωσαν τη ζωή τους στον πιο ιερό σκοπό: Στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Και ως τέτοια πρέπει να την διατηρήσουμε, κόντρα σε κάθε προσπάθεια να αλλοιωθεί το ταξικό της περιεχόμενο, οργανώνοντας τους ταξικούς αγώνες του σήμερα και του αύριο, μέχρι την εκπλήρωση της ιστορικής αποστολής της εργατικής τάξης, κόντρα στις όποιες δυσκολίες».

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ κάλεσε τους εργαζόμενους σε διαρκή αγώνα ζητώντας τους να σηκώσουν ψηλά τις σημαίες.

… «Η Πρωτομαγιά, κατέληξε και η κατάσταση της τάξης μας, μας καλεί να σηκώσουμε πιο ψηλά τις σημαίες της ταξικής πάλης!  Το οφείλουμε σ’ αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους νεκρούς της τάξης μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας για να μπορούμε να τα κοιτάμε στα μάτια, λέγοντας τα ότι δεν τα προδώσαμε. Συνεχίζουμε αταλάντευτα το δρόμο των εργατών του Σικάγου, μέχρι την τελική νίκη».  

Στην πλατεία της Νομαρχίας πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ με ομιλητή το μέλος της Ε.Γ κ. Κ. Λαρίση που επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι ζουν πλέον έναν εργασιακό Μεσαίωνα και τους κάλεσε να αγωνιστούν κατά της πολιτικής των μνημονίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass