«ΣΗΚΩΣΑΝ» ΜΕΡΑ-ΜΕΣΗΜΕΡΙ 170.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ληστές με σχέδιο και υπομονή!

* Πήραν όμηρο τη διευθύντρια και χάθηκαν …στη λαϊκή αγορά. * Ληστεία «καρμπόν» με εκείνη της Φαρκαδόνας

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2015 8:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:38

Απόλυτα επαγγελματίες αποδεικνύονται οι δράστες της χθεσινής, ένοπλης ληστείας, στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην πλατεία του Αμπελώνα, με λεία 170.000 ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες καταμετρήσεις.

Σε μια ληστεία «καρμπόν» με αυτή που σημειώθηκε πριν ένα μήνα περίπου σε τράπεζα της Φαρκαδόνας, οι τρεiς δράστες γνώριζαν την ώρα που έπρεπε να δράσουν, γνώριζαν πως η Τράπεζα θα είχε χρήματα (σ.σ. εκτιμάται ενόψει της καταβολής των συντάξεων ΟΓΑ) και κυρίως ήταν ψύχραιμοι, αφού παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο για λίγη ώρα τη διευθύντρια της τράπεζας, διέφυγαν πεζή για να «χαθούν» μέσα από τη λαϊκή αγορά του Αμπελώνα χωρίς καν να γίνουν αντιληπτοί από θαμώνες των καταστημάτων στην απέναντι πλευρά της πλατείας.

Οι τρεις δράστες μπήκαν στην Τράπεζα Πειραιώς, που στεγάζεται στο ισόγειο του πρώην δημαρχείου, στην πλατεία του Αμπελώνα λίγο πριν τη 1.30 το μεσημέρι, γνωρίζοντας αφενός ότι πλησιάζει η ώρα της αλλαγής βάρδιας των αστυνομικών και αφετέρου πως «χτυπώντας» σε περιφερειακά καταστήματα έχουν «αρκετό» χρόνο στη διάθεσή τους για να εξαφανισθούν.

Με ψυχραιμία δύο από τους ληστές, κρατώντας πιστόλια και με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας καπέλο και περούκα, κάνοντας γνωστή την πρόθεσή τους να ληστέψουν την τράπεζα, είχαν την «υπομονή» να περιμένουν να ξεκλειδώσει το χρηματοκιβώτιο από το οποίο και πήραν τα χρήματα, γνωρίζοντας επίσης ότι μεσολαβεί ένα μικρό χρονικό διάστημα για να ανοίξει.

Ο ένας δράστης, με προτεταμένο το περίστροφο, κατευθύνθηκε προς τη διευθύντρια και απαίτησε να του παραδώσει τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, ενώ ο δεύτερος δράστης, κρατώντας επίσης περίστροφο ανέμενε στον χώρο των ταμείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στην τράπεζα μαζί τους μπήκε και ένας τρίτος δράστης ο οποίος περίμενε στην είσοδο κρατώντας έναν σάκο (σακ βουαγιάζ) στον οποίο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές «έκρυβε βαρύ οπλισμό».

Εξέλιξη που σε συνδυασμό και με άλλα στοιχεία, οδηγεί την ΕΛ.ΑΣ. στην εκτίμηση ότι πρόκειται για ληστεία «καρμπόν», με αυτή που έγινε την Πέμπτη 2 Απριλίου, πάλι μεσημβρινές ώρες, στο υποκατάστημα της Πειραιώς στη Φαρκαδόνα, «σηκώνοντας» περί τις 190.000 ευρώ.

Παίρνοντας τα χρήματα, οι δράστες βγήκαν ως «πελάτες» από την «πλαϊνή» είσοδο της τράπεζας έχοντας μαζί τους ως όμηρο για λόγους ασφαλείας τη διευθύντρια.

Χωρίς καν να κινήσουν τις υποψίες θαμώνων στα απέναντι καταστήματα μετά από 100 – 200 μέτρα άφησαν ελεύθερη τη διευθύντρια για να διαφύγουν στη συνέχεια πεζή, μέσω της οδού που γινόταν χθες λαϊκή αγορά, αγορά που έγινε μια ημέρα νωρίτερα με αφορμή τη σημερινή αργία της Πρωτομαγιάς.

Κάτοικοι του Αμπελώνα που την ώρα της ληστείας βρίσκονταν στα απέναντι καταστήματα μιλώντας στην «Ε» σημείωναν την έκπληξή τους, τονίζοντας πως παρά το γεγονός ότι είχαν οπτική επαφή με την τράπεζα δεν κατάλαβαν ότι βρισκόταν σε εξέλιξη ληστεία.

Να σημειωθεί πως οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των ληστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κ. ΤΣΟΛΑΣ – ΒΑΓΓ. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass