ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 12ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Η πολιτική της Ε.Ε. εντός και εκτός συνόρων»

* Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2015 0:47

Ξεκινά σήμερα στην Κεντρική πλατεία, το 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας. Ένα διήμερο, όπως τονίζουν οι διοργανωτές «γιορτής και αλληλεγγύης, με μουσική, θεατρικά δρώμενα, βιβλιοπωλείο, εκθέσεις φωτογραφίας, θεματικά περίπτερα».

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί αύριο, ενώ σήμερα θα γίνει συζήτηση με θέμα «Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντός και εκτός συνόρων - να μην ζήσουμε σαν δούλοι».

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στην ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής «τώρα είμαστε εμείς που δεχόμαστε χιλιάδες κατατρεγμένους, που ρισκάροντας τη ζωή τους περνάνε τα σύνορα της Ευρώπης. Αυτής της Ευρώπης που αρπάζει τους πόρους, τη γη και τον πλούτο των λαών και θυμάται την ασφάλειά της, όταν καλείται να πληρώσει ένα μικρό τίμημα των πολιτικών της.

Δεν τους νοιάζει αν πνίγονται μικρά παιδιά. Αν όμως οι μετανάστες ήταν τράπεζες, θα τους είχαν σώσει… Τάχα θρηνούν τους νεκρούς, ενώ την ίδια ώρα οργανώνουν εκ νέου τον θάνατο, στέλνοντας στρατούς, πουλώντας όπλα, χρηματοδοτώντας απολυταρχικά καθεστώτα, αυξάνοντας την επιτήρηση των συνόρων και τους εγκλεισμούς στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αυτός είναι ο ευρωπαϊκός «πολιτισμός» και τα «κεκτημένα» του, στα οποία δίνει όρκο πίστης όλο το πολιτικό κατεστημένο, παλιό και νέο. Ανοίγει τα σύνορα για τη διακίνηση εμπορευμάτων και κεφαλαίων για να συσσωρεύεται ο πλούτος, και τα κλείνει για να κατασκευάσει τεχνητά παράνομους ανθρώπους. Για να έχει ένα εργατικό δυναμικό χωρίς «ύπαρξη», χωρίς πολιτική και νομική υπόσταση, φθηνό, στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΙΔΗ ΑΝΑΓΚΗΣ

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, στην Κεντρική πλατεία, θα πραγματοποιηθεί συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Τα είδη που συλλέγονται είναι τα εξής: Κάλτσες, εσώρουχα, αδιάβροχα, παπούτσια, σανδάλια (στα αντρικά κυρίως 42), ρούχα (χειμωνιάτικα-φαρδιά-μακρυμάνικα), παιχνίδια (μπάλες, κούκλες, είδη ζωγραφικής), σακίδια πλάτης, υπνόσακους, μάρσιπους / παιδικά καρότσια, ομπρέλες, τέντες, σεντόνια, κουβέρτες, σχολικές τσάντες, πάνες, σερβιέτες, ξυραφάκια, σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σφουγγάρια, μωρομάντηλα, πούδρες, κρέμες για μωρά, καθαριστικά ρούχων (σκόνες), γάλα εβαπορέ, γάλα σκόνη για μωρά, κρέμες για μωρά, μπισκότα, χυμούς ατομικούς, κονσέρβες (Προσοχή όχι χοιρινό κρέας), πιάτα, πιρούνια, ποτήρια, φλιτζάνια, Depon, bepanthol, γάζες, betadine, κρέμες αντηλιακές, comtrex.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τα εξής:

Σήμερα Παρασκευή: Στις 19.00 συζήτηση με θέμα: Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντός και εκτός συνόρων «να μην ζήσουμε σαν δούλοι». Συμμετέχουν: Νίκος Νικολαΐδης ομάδα clandestina, Πένυ Μεζίδου αυτόνομο στέκι Κιλκίς, Τάκης Πολίτης Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και, εργαζόμενος από το καραβάνι αλληλεγγύης.

Στις 22.00 συναυλίες: Σπύρος Γραμμένος, Astrau Not 4, Ρεμπέτικο γλέντι.

Αύριο Σάββατο από τις 20.00 έως τις 21.00 θεματικό εργαστήριο: "Η αξία της αυτοβοήθειας/αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων: Η πρόταση του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας". Συντονίζουν οι υπεύθυνοι του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας

Από τις 21.00 έως τις 21.30 χοροθέατρο δρόμου: από την ομάδα off art (εργαστήρι) - Performance χορού “Υμνος στην ελευθερία”. Στις 21.30 συναυλίες:        Who cares blues band, The banksters , Folk n roll. Τέλος στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργήσουν επίσης: Παιδική γωνιά με κουκλοθέατρο- μουσικό παιχνίδι- ζωγραφική, βιβλιοπωλείο, εκθέσεις φωτογραφίας, θεματικά περίπτερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass