ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ Ν. ΠΟΥΛΑΝΤΖΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Αναλύθηκε η εμπειρία της διαπραγμάτευσης

Δημοσίευση: 25 Απρ 2015 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:24

Δύο εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και ταυτόχρονα πολιτικά στελέχη της Αριστεράς, επιχείρησαν να μυήσουν χθες τους Λαρισαίους στην εμπειρία της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης υπό το πρίσμα της αναζήτησης «της Άλλης Ευρώπης».

Επρόκειτο για την πρώτη εκδήλωση που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Λαρισαίων Φίλων Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και η οποία φιλοξενήθηκε στο «Χατζηγιάννειο», με εισηγητές τον Χάρη Γολέμη, οικονομολόγο, διευθυντή του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και την Έλενα Παπαδοπούλου, οικονομολόγο, ειδική σύμβουλο του υπουργείου Εξωτερικών και μέλος της συντονιστικής ομάδας της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Όπως τόνισε και ο πρόεδρος του συντονιστικού οργάνου της Πρωτοβουλίας στη Λάρισα Θωμάς Μπεχλιβάνης προλογίζοντας, μέσα στην κρίσιμη συγκυρία της διαπραγμάτευσης, η εκδήλωση συνέπεσε ημερολογιακά με το άτυπο Γιούρογκρουπ στη Ρίγα της Λετονίας. Δίνοντας την ευκαιρία για συζήτηση στο κεντρικό θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από την αναζήτηση της άλλης Ευρώπης, όπως την είχαν οραματιστεί οι πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής ενοποίησης και οι λαοί της. Τι δείχνει η εμπειρία της μέχρι τώρα διαπραγμάτευσης; Οι δυνατότητες, οι δυσκολίες, οι ελπίδες, οι κίνδυνοι και τα ενδεχόμενα αδιέξοδα αναλύθηκαν διεξοδικά από τους δύο ομιλητές, των οποίων οι γνώσεις και οι εμπειρίες τους γύρω από το θέμα βοήθησαν να κατανοηθούν βαθύτερα τα σημαντικά διακυβεύματα των ημερών, τόσο για τη χώρα όσο και για την Ευρώπη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass