ΕΙΔΙΚΟ ΡΟΛΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Από το Τσαντίρι στη Λάρισα –Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!

* ….Και στήριξη από Λαρισαίους διεθνούς κύρους και εμβέλειας

Δημοσίευση: 24 Απρ 2015 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:20

Του Δημ. Κατσανάκη

Ειδικό ρόλο στη μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 αναλαμβάνει ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός και - κυρίως τηλεοπτικός - σατιρικός κωμικός Λάκης Λαζόπουλος. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες επί της αρχής ενώ απομένει να διευκρινιστούν σε επόμενη φάση οι λεπτομέρειες της στήριξης της προσπάθειας από τον καταξιωμένο ηθοποιό, που αναμένεται να είναι πολύπλευρη και ιδιαίτερα σημαντική.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο κ. Λαζόπουλος αναμένεται να έχει εξέχουσα και κυρίως δραστήρια θέση σε μια ομάδα Λαρισαίων προσωπικοτήτων με διεθνές κύρος, που θα στηρίξουν ο καθένας στο χώρο του την υποψηφιότητα της Λάρισας τουλάχιστον μέχρι να υποβληθεί ο φάκελος και να κριθεί η υποψηφιότητα. Ενώ ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας στην περίπτωση θετικής έκβασης της προσπάθειας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή πριν τη λήψη της απόφασης για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 από το Δημοτικό Συμβούλιο άρχισε τις επαφές της με Λαρισαίους καταρχήν από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, που διαμένουν στο εξωτερικό και διαπρέπουν προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξή τους στη μεγάλη προσπάθεια. Η ανταπόκριση θεωρείται συγκινητική και ήδη έχουν απαντήσει θετικά στην έκκληση του Δήμου μεγάλα ονόματα μεταξύ των οποίων η Ελληνίδα γλύπτρια και ζωγράφος Μάρα Καρέτσου, η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η γλύπτρια Αθηνά Τάχα και ο χορευτής και διευθυντής του Βασιλικού Μπαλέτου της Δανίας Τίμο Μαθιάκης παράλληλα με την αυτονόητη στήριξη από ντόπιους παράγοντες όπως ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος και η ηθοποιός – βουλευτής Άννα Βαγενά.

Στην κατεύθυνση αυτή κορυφαία στελέχη της δημοτικής αρχής ήρθαν σε επαφή με τον Λαρισαίο ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στην πρόταση. «Η Λάρισα δικαιούται αυτό τον τίτλο και μπορεί να τον εξασφαλίσει εφόσον γίνει σοβαρή και επαγγελματική προετοιμασία διεκδίκησης…» φέρεται να είπε δηλώνοντας έτοιμος να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις για τη θετική έκβαση της προσπάθειας, που θα επιφέρει για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή σημαντικότατα οφέλη.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία ενώ επίκειται και συνάντηση πιθανότατα και εντός του Σαββατοκύριακου στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθούν λεπτομέρειες για τη συνεργασία, που αναμένεται να είναι πολύπλευρη καθώς στελέχη του Δήμου εκτιμούν ότι ο Λάκης Λαζόπουλος μπορεί να συνδράμει στη συλλογική προσπάθεια με τις προτάσεις του για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας αλλά και την προώθησή της με την παραγωγή τηλεοπτικών μηνυμάτων.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Λάκης Λαζόπουλος όσο και όλα τα μέλη της ομάδας στήριξης θα συνεργαστούν με τον Λαρισαίο ποιητή Γιώργο Δαμ. Βουλγαράκη, ο οποίος όπως ανακοινώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του φακέλου υποψηφιότητας της Λάρισας. Συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος ποιητής έθεσε εαυτόν στη διάθεση της δημοτικής αρχής και αναλαμβάνει της σύνταξη τμήματος του φακέλου υποψηφιότητας που αφορά στην πολιτιστική διεκδίκηση αξιοποιώντας τις ιδιαίτερες γνώσεις, εμπειρίες και γνωριμίες του –ο Γιώργος Βουλγαράκης έχει διατελέσει πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σύμβουλος της Μελίνας Μερκούρη στο Υπουργείο Πολιτισμού κατά τη δεκαετία του ’80 και σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας επί πολλά έτη. Ήταν πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ (Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου) κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Καλά πληροφορημένες πηγές στον Δήμο μάλιστα αναφέρουν ότι εντός των προσεχών ημερών ο κ. Βουλγαράκης αναμένεται να δημοσιοποιήσει επιστολή με την οποία θα αποδέχεται επίσημα την πρόταση του Δήμου Λαρισαίων και θα ανακοινώσει τις απόψεις του για την προσπάθεια των Λαρισαίων να αναλάβουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 ενώ από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων δρομολογούνται όλες οι διαδικασίες για τη λειτουργία του ειδικού γραφείου και τη διαμόρφωση της δομής, που θα αναλάβει τη σύνταξη του φακέλου και την στήριξη της υποψηφιότητας.

Όπως τονίστηκε ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση της υποψηφιότητας μπορεί να περιλάβει μια ευρύτερη περιοχή με τον Ολυμπο, την Κοιλάδα των Τεμπών, τα Μετέωρα, το παραθαλάσσιο μέτωπο του νομού με τη μυθική και ιστορική Μελιβοία, τα ιστορικά Αμπελάκια, με επίκεντρο και συντονιστή τη Λάρισα, το Αρχαίο Θέατρο, τον πατέρα της Ιατρικής τον Ιπποκράτη, τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Διαχρονικό Μουσείο, το Προσκήνιο Πολιτισμού και τόσα άλλα μπορούν να συγκροτήσουν μια ξεχωριστή, ενδιαφέρουσα και ανταγωνιστική πρόταση για την ανάληψη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021.

Σημειώνεται τέλος ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της επόμενης Πέμπτης 30 Απριλίου αναμένεται να εξετάσει μεταξύ άλλων και θέματα που αφορούν στη διεκδίκηση αρχής γενομένης από την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Θεσσαλικού Θεάτρου αλλά και τη διαμόρφωση της δομής για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass