Πανηγύρισε ο καθολικός ναός της Λάρισας

Δημοσίευση: 20 Απρ 2015 23:06 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:15

 

Πανηγύρισε την Κυριακή ο καθολικός ιερός ναός της Λάρισας και σε δελτίο τύπου του  εφημέριου του ναού π. Κρίστιαν Βέρες, αναφέρονται τα εξής:

«Μετά τη πανηγύρη της Αναστάσεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, η μικρή καθολική κοινότητα της Λάρισας είχε και εφέτος τη χαρά να εορτάζει την εορτή της, που είναι η 2η Κυριακή μετά το Πάσχα, Κυριακή του Θωμά και της Θείας Ευσπλαχνίας. Είναι ο μοναδικός καθολικός ναός στην πατρίδα μας Ελλάδα, που είναι αφιερωμένος στην Θεία Ευσπλαχνία.

Ο Άγιος Ιωάννης Παύλος Β’ (Karol Józef Wojtyla, 1978-2005) ήθελε η δεύτερη Κυριακή του Πάσχα να ήταν αφιερωμένη Κυριακή της Θείας Ευσπλαχνίας (DivinaMisericordia) (Διάταγμα για την Θεία Λατρεία και την πειθαρχία των Μυστηρίων, Decreto Misericors et miserator, 5 Μαΐου 2000). Η λατρεία του Θείου Ελέους σχετίζεται με την Αδελφή Αγία Φαουστίνα, την πολωνή μύστη που αγιοκατατάχθηκε κατά τη διάρκεια του ιωβηλαίου έτους 2000, της οποίας ο Μακαριστός ήταν ένθερμα αφιερωμένος, όπως αποδεικνύει η δεύτερη του Εγκύκλιος Εμβάθυνσης στο Έλεος (Enciclica Dives in misericordia) γραμμένη το 1980 και είναι αφιερωμένη στην Θεϊκή Ευσπλαχνία (Divina misericordia).

Με μία γεμάτη εκκλησία, είχαμε την χαρά εκτός από τη αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Κερκύρας-Ζακύνθου-Κεφαλληνίας κκ. Ιωάννη Σπιτέρη, να δούμε και μερικά παιδιά της ενορίας μας, να λάβουν τα μυστήρια της Πρώτης Κοινωνίας και του Χρίσματος, γεμίζοντας με ουράνια ευλογία οι καρδιές όλων παρόντων. Μας εκτίμησαν με την παρουσία τους, ο αξιότιμος Κ. Δημήτριος Τάχος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, και η αξιότιμη κα. Μπέτι Μαγρίζου, γραμματέας της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Λάρισας, στους οποίους θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά! Μετά τη αρχιερατική θεία λειτουργία, η κοινότητα προσέφερε ένα γεύμα αγάπης για όλους τους παρόντες.  Ο Θεός να ευλογήσει όλους που ήταν παρόν, πιστοί, παιδιά, γονείς και αρχές και τους ευχόμαστε κάθε καλό και υγεία, με την παραδοσιακή ευχή της χώρας μας: Και του χρόνου!»  

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass