Το «άγιο φως» στην Λάρισα του 2015

Δημοσίευση: 19 Απρ 2015 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:11

Ο προοδευτικών καταβολών δήμαρχος Λαρισαίων στο μέσον και οι συντηρητικών καταβολών βουλευτής και περιφερειάρχης εκατέρωθεν αυτού, με ένα φαναράκι ο καθένας , μεταφέρουν το «άγιο φως», κάπου στη Λάρισα, σύμφωνα με τη λεζάντα σε φωτογραφία στα «Ψιθυριστά». Καλά ο περιφερειάρχης, είναι συνηθισμένος από τότε που ως βουλευτής συνόδευε το «άγιο φως» από την Ιερουσαλήμ στην Ελλάδα. Ας υποθέσουμε βάσιμα ότι και ο βουλευτής ήταν και είναι δεκτικός της ιστορίας του «αγίου φωτός». Ο δήμαρχος όμως, ο οποίος, κατά τεκμήριο, λόγω ιδεολογίας και τρόπου σκέψης δεν αποδεχόταν αυτήν την ιστορία, φαίνεται να άλλαξε στάση μετά την εκλογή του και να έχει τεθεί με αυτόν τον τρόπο στην υπηρεσία του χριστιανικού ποιμνίου, ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του. Είδε λοιπόν το «φως το αληθινό» ο δήμαρχος, ή υποκρίνεται;

 Εύλογο το ερώτημα , εύκολη και η απάντηση. Δεδομένου ότι η ιστορία του «αγίου φωτός» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή με τη λογική, αλλά αποκλειστικά με την πίστη. Αυτοί που πιστεύουν στην ιδιαιτερότητα της αφής του «αγίου φωτός» δεν χρησιμοποιούν τη λογική, απλά πιστεύουν. Δεν χρειάζεται να το σκέφτονται. Και όσοι συμμετέχουν στην τελετουργία της διακομιδής του, συντηρώντας την πίστη στο ετήσιο κατά παραγγελία θαύμα, και αυτοί φαίνεται ότι απλά πιστεύουν.

Όμως, οι μεταφορείς του «αγίου φωτός» της φωτογραφίας, στην πραγματικότητα υποκρίνονται. Κανείς από τους τρεις, και όχι μόνο ο δήμαρχος, δεν πιστεύει στη μυθολογία του «αγίου φωτός». Γιατί η κοινωνική δραστηριότητα του καθενός από αυτούς (βουλευτής, δήμαρχος, περιφερειάρχης) απαιτεί τη χρήση της λογικής και δεν αφήνει περιθώρια για δογματική πίστη. Όποιος έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί τη λογική στην καθημερινή δραστηριότητά του, δεν μπορεί να δεχτεί τη δογματική πίστη σε φαινόμενα που δεν αντέχουν σε λογική επεξεργασία.

Είναι και οι τρεις μεταφορείς, εκλεγμένοι με δημοκρατικές διαδικασίες από ένα εκλογικό σώμα, το οποίο στην πλειοψηφία του απλά πιστεύει σε θεολογικά θέματα. Αποτελεί επιλογή τους να υποκρίνονται ότι πιστεύουν και αυτοί, αντίστοιχα προς το ποίμνιο. Αντί με τη στάση τους στο συγκεκριμένο θέμα να διδάξουν ότι «η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο», συμμετέχουν σε τελετουργίες για να μην χάσουν την αποδοχή όσων πιστεύουν στη φωτοδοτική δραστηριότητα ενός θεού, λογικά ισάξια της άποψης ότι «η Γη είναι το κέντρο του κόσμου» . Η πολιτική εξουσία τραυματίζει την προσωπικότητα όσων την ασκούν, πέραν του ότι η κάθε πολιτική εξουσία στη χώρα μας υπόκειται στη θρησκευτική εξουσία. Μακάριοι όσοι διατηρούν τα πιστεύω τους και μετά την εκλογή τους σε αξιώματα.

Έτσι λοιπόν , το «άγιο φως» στη Λάρισα του 2015 ενώνει την (τοπική) εξουσία στην υποκρισία. Με το καλό και στην προσκύνηση των «αχράντων παθών», την επόμενη εβδομάδα.

(Για τον φόβο των χριστιανών) Α.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass